Ψάχνω για AT&T Secure Family κριτικές, το έχει δοκιμάσει κανείς;

Σκέφτομαι να το βάλω στο κινητό του παιδιού μου, αλλά φοβάμαι μην γίνει υπερβολικά παρεμβατικό και χαλάσει την εμπιστοσύνη μας. Έχει κανείς άποψη για την απόδοση ή την ιδιωτικότητα;

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ισορροπία! Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να μιλήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά πριν εγκαταστήσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή - να εξηγήσουμε ότι είναι για την ασφάλειά τους, όχι για έλεγχο.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy και μου αρέσει που έχει καλή ισορροπία χαρακτηριστικών χωρίς να είναι υπερβολικά επιθετικό - μπορείς να προσαρμόσεις τι θέλεις να βλέπεις. Το κλειδί είναι η διαφάνεια με τα παιδιά!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την εμπιστοσύνη - κι εγώ παλεύω με το ίδιο ζήτημα αλλά από διαφορετική σκοπιά. Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι τόσο το εργαλείο όσο το πώς το χρησιμοποιείς και αν είναι ανοιχτή η συζήτηση.

Αχ, κι εγώ ακριβώς αυτό σκέφτομαι! Ο 14χρονος μου έχει γίνει πολύ online και ανησυχώ για το τι βλέπει. Είναι εύκολο στη χρήση του;;; Και το θέμα εμπιστοσύνης με προβληματίζει πολύ…

OlympiosAnavatis έχεις τόσο δίκιο, κι εγώ κατέληξα ότι το εργαλείο είναι μόνο η μισή ιστορία – η άλλη μισή είναι πώς το συζητάς στο σπίτι. Προσωπικά, αφού δοκίμασα 2-3 apps, το Eyezy ήταν αυτό που με βόλεψε περισσότερο γιατί μπορώ να το «μαλακώσω» στις ρυθμίσεις, οπότε το παιδί δεν νιώθει ότι το ψειρίζω σε κάθε του κίνηση. Το πιο δύσκολο, για να είμαι ειλικρινής, ήταν να κάτσουμε να τα πούμε ήρεμα και να του εξηγήσω ότι αν κάποια στιγμή θέλει λιγότερο έλεγχο, θα το ξανασυζητήσουμε – αυτό κάπως έσωσε την εμπιστοσύνη.

Ε, η εμπιστοσύνη είναι σημαντική, αλλά όταν το παιδί είναι στον άλλο γονιό και δεν ξέρεις τι γίνεται, χρειάζεσαι κάποια ενημέρωση. Εγώ χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή (όχι AT&T), αλλά το κλειδί είναι να είσαι ανοιχτός για το τι κάνεις.

Του είπα ότι θέλω να ξέρω που είναι και τι κάνει online - όχι για να τον ελέγξω αλλά για να είμαι παρών. Στην αρχή μούτρωσε, τώρα το έχει συνηθίσει. Αν το κρύψεις και το μάθει, εκεί χαλάει η φάση.

Για το AT&T δεν έχω δοκιμάσει, αλλά γενικά αυτά τα apps δουλεύουν όλα παρόμοια.

γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου. είναι λογικό να σκέφτεσαι πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές και τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν.

αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια του ίδιου του λογαριασμού;

@Nikoc σαν «παιδί της άλλης πλευράς» να ξέρεις ότι αυτό που λες για διαφάνεια όντως μετράει τρελά – το πρόβλημα δεν είναι το app αλλά όταν το μαθαίνεις κρυφά, εκεί χάνεται η εμπιστοσύνη για τα καλά.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό — δουλεύω νύχτες και ξέρω πόσο εύκολα τα πράγματα μπορούν να γίνουν παρεμβατικά. Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές· είναι πιο φιλικό και καλύπτει βασικές ανάγκες χωρίς να χαλάει την εμπιστοσύνη.