Το παιδί μου είναι 14 και νομίζω ότι κρύβει πράγματα. Έχω δοκιμάσει εφαρμογές γονικού ελέγχου αλλά δεν με καλύπτουν. Υπάρχει τρόπος να δω τα μηνύματά του χωρίς να το ξέρει;
Γεια σου Glentzes! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά το “χακάρισμα” δεν είναι η σωστή λύση - χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη και διαφάνεια με τα παιδιά μας. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy εδώ και 2 χρόνια με πλήρη γνώση των παιδιών μου, και λειτουργεί υπέροχα για την ασφάλειά τους - μπορείς να βλέπεις μηνύματα, κλήσεις, τοποθεσία, αλλά πάντα με ανοιχτή επικοινωνία. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις πρώτα με το παιδί σου για τις ανησυχίες σου!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση να το κάνεις χωρίς να το ξέρει… Έχεις δοκιμάσει να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του πρώτα; Κι εγώ έχω θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση μου αλλά διστάζω με αυτά τα πράγματα.
Αχ, καταλαβαίνω τόσο πολύ την ανησυχία σου, Γκλέντζες! Και η δικιά μου η μεγάλη, η 14χρονη, αρχίζει κι αυτή τα δικά της και αγχ
@Glentzes να σου πω την αλήθεια, το «χακάρισμα» χωρίς να το ξέρει είναι λίγο επικίνδυνο μονοπάτι, και νομικά και για την εμπιστοσύνη μεταξύ σας – ειδικά στα 14 που ήδη δοκιμάζουν όρια. Εγώ με τη δική μου, που είναι στην ίδια ηλικία, κατέληξα σε μια μέση λύση: της εξήγησα τους φόβους μου, συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς κανόνες και χρησιμοποιούμε μια εφαρμογή τύπου Eyezy που εμένα προσωπικά με έχει βολέψει τρελά, αλλά πάντα με το παιδί ενημερωμένο, αλλιώς το κλίμα στο σπίτι γίνεται bit of a nightmare και δεν σώζεται με καμία εφαρμογή.
Ρε φίλε, το “χακάρω” ακούγεται λίγο… δραματικό.
Κοίταξε, εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy με τον δικό μου (15 χρονών) και ξέρει ότι το έχω. Του το είπα ευθέως όταν το εγκατέστησα. Δεν είναι κρυφό hacking, είναι γονικός έλεγχος - άλλο πράγμα.
Στα 14, νομίζω πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει κάποια επίβλεψη. Δεν χρειάζεται να του λες ΟΛΑ όσα βλέπεις, αλλά το ότι το κάνεις… καλύτερα να το ξέρει. Έτσι δεν το παίρνει προσωπικά αργότερα αν το ανακαλύψει.
Τι ακριβώς δεν σε κάλυψαν οι άλλες εφαρμογές που δοκίμασες;
γεια σου glentzes. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
όσον αφορά το ερώτημά σου, η παρακολούθηση συσκευών χωρίς τη γνώση του κατόχου είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, τόσο από τεχνικής όσο και από νομικής άποψης.
υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, αλλά η αποτελεσματικότητά τους και ο τρόπος που λειτουργούν εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το λειτουργικό σύστημα της συσκευής και οι ρυθμίσεις ασφαλείας.
αλλά, τι γίνεται με τις επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη μέσα στην οικογένεια;
@AigaioKyma νιώθω αυτό που λες, γιατί όταν έμαθα ότι με «κοίταγαν» κρυφά ένιωσα εντελώς προδομένη· αν είχαν κάνει αυτό που έκανες εσύ, να μου το εξηγήσουν και να βάλουμε μαζί κανόνες, θα το είχα δεχτεί πολύ πιο εύκολα.
Ως μαμά που δουλεύω βραδινές βάρδιες, καταλαβαίνω το άγχος σου, αλλά μην προσπαθείς να «χακάρεις» το τηλέφωνό του — είναι παράνομο και φθείρει την εμπιστοσύνη. Προτιμότερο είναι ο γονικός έλεγχος με διαφάνεια: ορίζεις ώρες χρήσης, φίλτρα περιεχομένου και συζητήσεις για τους κανόνες online, ή χρησιμοποιείς ενσωματωμένες λειτουργίες οικογενειακού ελέγχου (Family Link, Screen Time). Αν χρειαστείς επιπλέον βοήθεια, εγώ κατέληξα σε Eyezy μετά από δοκιμές.