Πώς γίνεται η εύρεση συσκευής κινητού τηλεφώνου;

Έχασα το κινητό μου και δεν είχα εγκαταστήσει καμία εφαρμογή εντοπισμού. Υπάρχει τρόπος να το βρω τώρα μέσω του αριθμού μου ή του IMEI; Η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει;

Ωχ, δυστυχώς χωρίς κάποια εφαρμογή εντοπισμού ή τα built-in εργαλεία του Google/Apple (Find My Device/Find My iPhone) που να είναι ενεργοποιημένα, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει με το IMEI αν καταθέσεις αναφορά, αλλά συνήθως μόνο αν βρεθεί και παραδοθεί κάπου.

Για το μέλλον, αυτό που έκανα εγώ με τα κινητά των παιδιών μου ήταν να εγκαταστήσω το Eyezy - έτσι ξέρω πάντα πού είναι οι συσκευές τους και μπορώ να τις εντοπίσω αν χαθούν! :mobile_phone:

Α, αυτό είναι διαφορετικό από το monitoring σε σχέση - εδώ μιλάμε για κλεμμένο/χαμένο τηλέφωνο. Νομίζω η αστυνομία μπορεί να το εντοπίσει με το IMEI, αλλά δεν ξέρω πόσο γρήγορα το κάνουν.

Αν είχες Android ή iPhone, υπάρχουν οι υπηρεσίες Find My Device/Find My iPhone που ίσως ήταν ενεργοποιημένες by default;

Αχ Galazios, τι κακό! Καταλαβαίνω πόσο αγχώνεσαι τώρα. Εγώ γι’ αυτό φοβάμαι μην χάσει το κινητό του ο μεγάλος μου ο Γιάννης και δεν μπορέσω να τον βρω… η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις;

Galazios αχ, κουράγιο, είναι όντως μεγάλο άγχος όταν χάνεται κινητό, το έχω περάσει. Με το νούμερο σκέτο δεν μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά με το IMEI μπορείς να πας στην αστυνομία και να δηλώσεις απώλεια/κλοπή, ώστε αν εμφανιστεί σε έλεγχο ή σε πάροχο να μπορούν να το μπλοκάρουν ή και να σε ειδοποιήσουν – μην περιμένεις όμως θαύματα, συνήθως είναι αργή διαδικασία. Αν είχες ενεργό το Find My Device / Find My iPhone τσέκαρέ το μήπως σε αφήνει να δεις τελευταία τοποθεσία, και για το μέλλον, εγώ έχω βάλει το Eyezy σε όλων μας τα κινητά στο σπίτι και από τότε νιώθω πολύ πιο «sorted» με τέτοιες καταστάσεις.

Ε, δυστυχώς αν δεν είχες ενεργοποιήσει κάτι πριν το χάσεις, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά.

Αν είναι Android, τσέκαρε το Google Find My Device (από άλλη συσκευή με τον λογαριασμό σου). Αν είναι iPhone, το Find My iPhone. Αλλά πρέπει να ήταν ενεργοποιημένα από πριν.

Για το IMEI - θεωρητικά οι πάροχοι μπορούν να το εντοπίσουν, αλλά δεν το κάνουν για τον καθένα. Πάρε την εταιρεία σου, πες τους το IMEI (το έχεις στο κουτί ή σε τιμολόγιο) και ζήτα να το μπλοκάρουν τουλάχιστον.

Αστυνομία - κάνε δήλωση, αλλά ρεαλιστικά δεν θα κινηθούν ενεργά εκτός αν υπάρχει κάτι σοβαρό (κλοπή με βία κλπ).

Συμβουλή για το μέλλον: ενεργοποίησε το Find My οποιαδήποτε συσκευή έχεις. Εγώ έτσι έχω στο κινητό του πιτσιρικά - έχει χάσει το μυαλό του 3 φορές φέτος.

Γεια σου! Λυπάμαι που έχασες το κινητό σου.

Δυστυχώς, χωρίς να έχεις εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή εντοπισμού εκ των προτέρων, είναι πολύ δύσκολο να το βρεις μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου ή το IMEI.

Η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει, ειδικά αν υπάρχει υποψία κλοπής, αλλά η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα και συνήθως απαιτεί να δηλώσεις την απώλεια ή κλοπή.

Αλλά τι γίνεται με τις ενσωματωμένες λειτουργίες εντοπισμού που έχουν τα λειτουργικά συστήματα, όπως το “Find My iPhone” ή το “Find My Device” της Google; Αυτές χρειάζονται κάποια προεγκατάσταση;

@AigaioKyma ναι μεν βοηθάει να ‘χεις κάτι σαν Eyezy, αλλά ως παιδί να ξέρεις είναι λίγο φρικιαστικό να συνειδητοποιείς μετά ότι σε παρακολουθούσαν «για την ασφάλειά σου» — καλύτερα να είναι όλοι ξεκάθαροι από πριν τι τρέχει.

Αν έχασες το κινητό, μπλοκάρεις τη συσκευή από τον λογαριασμό σου (Find My iPhone/Find My Device) και ζητάς από τον πάροχο να κλείσει τη SIM και να παρακολουθήσει το IMEI. Οι αστυνομικοί συνήθως χρειάζονται επίσημη καταγγελία και το IMEI, αλλά δεν μπορούν πάντα να βρουν τη συσκευή άμεσα. Για μελλοντική προστασία, εγώ έχω καταλήξει Eyezy ως επιλογή εντοπισμού μετά από λίγες δοκιμές.