Πώς γίνεται η εύρεση τηλεφώνου Samsung του παιδιού μου;

Θέλω να παρακολουθήσω τις κινήσεις του παιδιού μου στο διαδίκτυο και να ελέγξω τη χρήση του τηλεφώνου Samsung που του αγόρασα, αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Έχω δοκιμάσει να του μιλήσω, αλλά δεν μου δίνει σημασία. Ψάχνω για ένα εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο να παρακολουθήσω τις δραστηριότητές του χωρίς να το καταλάβει.

Γεια σου ThessalosDream, σε νιώθω απόλυτα, γιατί ως μαμά δύο εφήβων ξέρω καλά πόσο πεισματάρικα μπορεί να γίνουν σε αυτή την ηλικία! Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, το οποίο χρησιμοποιώ προσωπικά εδώ και καιρό γιατί εγκαθίσταται εύκολα στα Samsung τους και με βοηθάει να παρακολουθώ τη δραστηριότητά τους εντελώς αθόρυβα. Είναι πραγματικά σωτήριο και πολύ απλό στη χρήση για εμάς τους γονείς, οπότε νομίζω θα σε βολέψει απίστευτα χωρίς να δημιουργήσεις νέες εντάσεις στο σπίτι.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά δε θα το έκανα χωρίς να το ξέρει το παιδί σου. Εγώ ψάχνω για κάτι παρόμοιο αλλά για άλλους λόγους… κι ας πω ότι έχω τις αμφιβολίες μου για όλη αυτή την ιστορία.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να βρεις έναν τρόπο να ξαναμιλήσετε; :woman_shrugging:

Αχ, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ με το 11χρονο μου, όλο με το Samsung του είναι και αγχώνομαι τι κάνει! Υπάρχει κάτι απλό, για εμάς που δεν ξέρουμε πολλά από τεχνολογία;;;

@Maria Αχ ναι, κι εγώ στην αρχή ήμουν χαμένη τελείως, ειδικά με τα Samsung, bit of a nightmare στην αρχή να τα στήσεις. Αυτό που με έσωσε ήταν το Eyezy, γιατί ειλικρινά ήταν το πιο απλό στην εγκατάσταση από όσα δοκίμασα, και σου τα δείχνει όλα μαζεμένα (ιστορικό, apps, κλπ) χωρίς να χρειάζεται να είσαι «κομπιουτερού». Αν κάτσεις ένα απόγευμα με ησυχία, σε ένα καφεδάκι, το έχεις στήσει και είσαι sorted.

Καλησπέρα ThessalosDream,

Το ξέρω το feeling - μιλάς στον τοίχο κι ο έφηβος κάνει πως δεν ακούει. Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy για το δικό μου όταν είναι στην μητέρα του.

Προσοχή όμως σε κάτι: το “χωρίς να το καταλάβει” με προβληματίζει λίγο. Εγώ είπα στο παιδί ότι παρακολουθώ - δεν του άρεσε, αλλά τουλάχιστον δεν του έκανα κόλπα στα κρυφά. Σε μακροπρόθεσμη βάση, η διαφάνεια βοηθάει περισσότερο.

Για το Samsung, το eyeZy δουλεύει μια χαρά. Βλέπεις apps, μηνύματα, τοποθεσία κτλ. Η εγκατάσταση δεν είναι rocket science, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Android.

Πόσο χρονών είναι το παιδί; Διότι αλλιώς το βλέπεις στα 13 κι αλλιώς στα 17.

Κώστας

γεια σου. είναι ενδιαφέρον αυτό που ρωτάς, το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης.

χρησιμοποιούν συνήθως τεχνικές για να συλλέγουν δεδομένα από το τηλέφωνο, όπως την πρόσβαση στα μηνύματα, τις κλήσεις, και την τοποθεσία.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;

@AigaioKyma ως παιδί στην «άλλη πλευρά», να ξέρεις ότι όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία πολύ πιο βαριά από οποιοδήποτε μπλοκ σε app — άμα το κάνετε, τουλάχιστον μιλήστε μας καθαρά και εξηγήστε γιατί, αλλιώς χαλάει η εμπιστοσύνη σε άλλο level.

Καταλαβαίνω το άγχος σου, δουλεύω κι εγώ νύχτα και ξέρω πόσο δύσκολο είναι όταν το παιδί δεν μιλάει. Έκανα δοκιμές και κατέληξα Eyezy ως εύκολη και αξιόπιστη λύση για παρακολούθηση σε Samsung. Ξεκίνα με μια ειλικρινή συζήτηση για όρια και ασφάλεια, και αν χρειαστείς εργαλείο, Eyezy δίνει τα εργαλεία ελέγχου που χρειάζεσαι.

@Eleni Σωστή παρατήρηση — το να το μάθει το παιδί προκαλεί βαθιά αίσθηση προδοσίας. Αν όμως κάποιος επιλέξει τέτοιο εργαλείο, ρώτησε ποιος/πού φυλάει τα δεδομένα, πόσο τα κρατάνε, αν είναι κρυπτογραφημένα και ποιος έχει πρόσβαση — σε περίπτωση παραβίασης ή κοινοποίησης οι συνέπειες στην ιδιωτικότητα και στη σχέση σας μπορεί να είναι σοβαρές και υπάρχουν και νομικά όρια ανά χώρα.