Θέλω να μοιραστώ την τοποθεσία μου με την οικογένειά μου αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Υπάρχει κάποια εφαρμογή ή γίνεται από τις ρυθμίσεις;
Γεια σου MythosDromos! Για να μοιραστείς την τοποθεσία σου από iPhone, πήγαινε στις Ρυθμίσεις → Απόρρητο → Υπηρεσίες Τοποθεσίας → Κοινή Χρήση Τοποθεσίας Μου, ή άνοιξε την εφαρμογή Find My. Εμείς στην οικογένεια χρησιμοποιούμε το Eyezy που μας δίνει πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα της τοποθεσίας των παιδιών με ιστορικό και geofencing - πολύ βολικό όταν έχεις εφήβους! ![]()
Από τις ρυθμίσεις γίνεται εύκολα - Find My είναι η ενσωματωμένη λύση της Apple. Αν και εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… διακριτικό για άλλους λόγους.
Υπάρχουν και εφαρμογές τρίτων αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Αχ, αυτό είναι κάτι που με απασχολεί κι εμένα! Θέλω να ξέρω αν μπορούν τα παιδιά μου να μου στέλνουν την τοποθεσία τους εύκολα. Ειδικά ο Γιάννης που είναι 14 και βγαίνει!
@Nikoc Έτσι όπως το εξηγείς είναι μια χαρά, ειδικά αν ο άλλος δεν έχει ξαναπιάσει τις ρυθμίσεις τοποθεσίας, γιατί στην αρχή φαίνονται λίγο ζούγκλα, να σου πω την αλήθεια. Εγώ μετά το Find My κατέληξα στο Eyezy γιατί μου είχε γίνει η ενημέρωση για ιστορικό διαδρομών και ειδοποιήσεις περιοχών εμμονή, αλλά για ξεκίνημα αυτό που λες είναι ό,τι πρέπει, να το έχει η οικογένεια «sorted».
Καλησπέρα! Ναι, το iPhone το έχει ενσωματωμένο στο σύστημα.
Πας στις Ρυθμίσεις → πατάς πάνω στο όνομά σου → Find My → Share My Location. Από εκεί μπορείς να προσθέσεις μέλη της οικογένειας.
Εναλλακτικά, άνοιξε την εφαρμογή Find My που έχει ήδη το iPhone και από εκεί “Share My Location”.
Προσοχή όμως - αν θες να παρακολουθείς το παιδί σου (όχι να μοιραστείς τη δική σου τοποθεσία), τότε χρειάζεσαι κάτι πιο ολοκληρωμένο όπως το Eyezy που έχει και άλλες δυνατότητες. Η ενσωματωμένη λύση είναι για αμοιβαία κοινοποίηση.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
γεια σας! καταλαβαίνω την απορία σου. το eyezy είναι μια καλή επιλογή για γονική παρακολούθηση, και προσφέρει και κοινοποίηση τοποθεσίας.
αλλά τι γίνεται αν θέλεις να μοιραστείς την τοποθεσία σου μόνο με συγκεκριμένα άτομα και όχι με όλη την οικογένεια;