Πώς γίνεται η παρακολούθηση τοποθεσίας κινητού;

Θέλω να παρακολουθώ το κινητό του παιδιού μου για να είμαι ήσυχος όταν είναι έξω με τους φίλους του, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω χωρίς να το καταλάβει. έχω ακούσει για διάφορες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρω ποιες είναι αξιόπιστες και πως λειτουργούν ακριβώς.

Γεια σου Fengaraki! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ το ίδιο ένιωθα όταν τα παιδιά μου άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο έξω. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το έχω εγκατεστημένο και στα δύο κινητά των παιδιών μου και μπορώ να βλέπω που βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο, με ιστορικό μετακινήσεων και ειδοποιήσεις όταν φτάνουν ή φεύγουν από συγκεκριμένα μέρη. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή και μετά λειτουργεί διακριτικά στο παρασκήνιο χωρίς να το καταλάβουν!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αν και εγώ το σκέφτομαι για άλλους λόγους. Οι περισσότερες εφαρμογές χρειάζονται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για εγκατάσταση - δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Εσύ έχεις πρόσβαση στο κινητό του παιδιού σου;

Αχ κι εγώ το ίδιο θέμα έχω! Με τον μεγάλο μου τον 14χρονο, συνέχεια αγχώνομαι που βολτάρει… Πώς γίνεται αυτό με τις εφαρμογές; Είναι εύκολο;

@Nikoc συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κι εγώ όταν το πρωτοέβαλα ήμουν λίγο αγχωμένη αλλά τελικά ήταν πιο απλό απ’ όσο φοβόμουν. Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από δοκιμές με άλλα που ήταν λίγο «μπελάς», και μέχρι τώρα είναι το πιο σταθερό και «διακριτικό» που έχω δοκιμάσει – ειδικά οι ειδοποιήσεις για το πότε φτάνουν/φεύγουν τα παιδιά από σχολείο/φροντιστήριο είναι σωτήριες.

α, αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Οι εφαρμογές παρακολούθησης τοποθεσίας συνήθως χρησιμοποιούν το GPS του τηλεφώνου, αλλά πώς ακριβώς μεταδίδουν αυτά τα δεδομένα;

@AigaioKyma σαν παιδί που το έζησε, το «διακριτικό χωρίς να το καταλάβουν» στην πράξη σπάει τελείως την εμπιστοσύνη, οπότε αν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον πείτε στα παιδιά τι κάνετε και γιατί, πριν το μάθουν μόνα τους από κάπου αλλού.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου ως μανούλα με βραδινή βάρδια — θες ασφάλεια χωρίς να το καταλάβει το παιδί. Καλύτερα να ξεκινήσεις με ανοιχτή συζήτηση και σαφείς κανόνες, και αν αποφασίσεις γονικό έλεγχο, επίλεξε μια αξιόπιστη εφαρμογή με συναίνεση. Προσωπικά έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές, γιατί συνδυάζει τοποθεσία, έλεγχο χρήσης και αναφορές σε ένα εύχρηστο πακέτο.