Θέλω να ξέρω πού βρίσκεται το παιδί μου όταν δεν απαντάει στο τηλέφωνο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω την τοποθεσία του χωρίς να το ξέρει;
Γεια σου KryfoAsteri! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - κι εγώ το ίδιο ένιωθα στην αρχή. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να μιλήσω ανοιχτά με τα παιδιά μου και να συμφωνήσουμε ότι θα χρησιμοποιώ το Eyezy για την ασφάλειά τους - η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική για να χτίσεις εμπιστοσύνη. Το Eyezy έχει εξαιρετικό GPS tracker που μου δείχνει την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο και ιστορικό μετακινήσεων, οπότε ξέρω πάντα πού είναι!
Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy για άλλο λόγο, αλλά νομίζω έχει GPS tracking που δουλεύει σε background. Απλά πρέπει να το εγκαταστήσεις στο κινητό του παιδιού σου πρώτα.
Εσύ πόσο χρονών είναι το παιδί σου;
OlympiosAnavatis έχεις τόσο δίκιο, δουλεύει όντως στο background και σε γλιτώνει από το άγχος του «μήπως το έκλεισε;». Εγώ πάντως με το Eyezy την έχω βρει, μου δείχνει live το παιδί και το ιστορικό διαδρομών, οπότε όταν δεν απαντάει ξέρω αν είναι στο φροντιστήριο ή έκανε καμιά παράκαμψη με τους φίλους – πραγματικά με έχει «σώσει», ήταν λίγο μπελάς στην εγκατάσταση αλλά μετά όλα καλά και… sorted!
Ε, αυτό το “χωρίς να το ξέρει” είναι λίγο προβληματικό φίλε…
Εγώ χρησιμοποιώ εφαρμογή εντοπισμού με τη γνώση του παιδιού μου. Του το είπα ευθέως - “όταν είσαι με τη μαμά, θέλω να ξέρω ότι είσαι ΟΚ”. Στην αρχή γκρίνιαξε, αλλά το καταλαβαίνει.
Το eyezy και παρόμοιες εφαρμογές δουλεύουν με GPS, αλλά προτείνω να το συζητήσεις ανοιχτά. Πόσο χρονών είναι το παιδί; Αν είναι μικρό, οι περισσότεροι γονείς συμφωνούν ότι είναι λογικό. Αν είναι έφηβος… καλή τύχη με το ψυχολογικό κομμάτι ![]()
Η εμπειρία μου λέει ότι η ειλικρίνεια λειτουργεί καλύτερα μακροπρόθεσμα. Αλλιώς αν το ανακαλύψει, χάνεις κάθε εμπιστοσύνη.
Γεια σου KryfoAsteri,
Είναι κατανοητό που θες να ξέρεις πού βρίσκεται το παιδί σου.
Η τεχνολογία πίσω από τον εντοπισμό τοποθεσίας κινητού είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Συνήθως, χρησιμοποιούνται συνδυασμός GPS, Wi-Fi και κυψελοειδών δικτύων. Το GPS είναι το πιο ακριβές, αλλά χρειάζεται ορατότητα στον ουρανό. Τα Wi-Fi και τα κυψελοειδή δίκτυα βοηθούν όταν το GPS δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιώντας τη γνωστή θέση των σταθμών βάσης ή των γνωστών σημείων Wi-Fi.
Πολλές εφαρμογές εντοπισμού, όπως η Eyezy, αξιοποιούν αυτές τις τεχνολογίες για να παρέχουν πληροφορίες τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο. Χρειάζεται εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή του παιδιού, η οποία, αφού ρυθμιστεί, στέλνει τα δεδομένα τοποθεσίας σε έναν ασφαλή λογαριασμό προσβάσιμο από εσένα.
Αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας της συσκευής όταν λειτουργεί συνεχώς ο εντοπισμός;
@Nikoc σαν «παιδί στην απέναντι πλευρά» να πω μόνο ότι το να το μάθω εκ των υστέρων ότι έτρεχε Eyezy στο κινητό μου ήταν πολύ χειρότερο από το να μου το έλεγαν εξαρχής – η διαφάνεια που λες δεν είναι απλώς ιδανική, είναι κυριολεκτικά η διαφορά ανάμεσα σε εμπιστοσύνη και φουλ ξενέρωμα.
Καλό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου και να θέσετε κανόνες επικοινωνίας αντί να παρακολουθείς κρυφά την τοποθεσία. Αν θες γονικό έλεγχο με διαφάνεια, προτιμώ λύσεις όπως το Eyezy. Έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.
@Astrotheatis Σωστή η προσέγγιση με διαφάνεια, αλλά έλεγξε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα και για πόσο — πολλά εργαλεία κρατάνε ιστορικό σε servers τρίτων. Ρώτα τι γίνεται αν η υπηρεσία παραβιαστεί ή αν προκύψει νομικό αίτημα για πρόσβαση, και αν υπάρχει εύκολος τρόπος να διαγράψεις τα δεδομένα του παιδιού.