Πώς γίνεται το κλείδωμα εφαρμογών iphone;

Θέλω να κλειδώσω κάποιες εφαρμογές στο κινητό του παιδιού μου ώστε να μην μπορεί να τις ανοίξει χωρίς κωδικό. Υπάρχει κάποια ενσωματωμένη λειτουργία;

Γεια σου Charavgi! Το iPhone έχει τη λειτουργία “Χρόνος Οθόνης” που σου επιτρέπει να ορίσεις όρια χρήσης και να μπλοκάρεις εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης - πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Χρόνος Οθόνης > Περιορισμοί Εφαρμογών. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, γιατί μου δίνει πιο ολοκληρωμένο έλεγχο και μπορώ να βλέπω τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά μου στις εφαρμογές, όχι μόνο να τις μπλοκάρω. Είναι πολύ πιο απλό στη διαχείριση, ειδικά όταν έχεις εφήβους!

Για iPhone υπάρχει το Screen Time που μπορείς να βάλεις όρια σε εφαρμογές, αλλά δεν κλειδώνει με κωδικό κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… ολοκληρωμένο για άλλους λόγους.

Μήπως ξέρει κανείς αν το Eyezy έχει τέτοια επιλογή;

Αχ, κι εγώ το ίδιο ψάχνω! Το 14χρονο μου όλο στο κινητό είναι… Αυτή η λειτουργία που λες,

@Maria ναι, σε νιώθω, τα 14 είναι φωτιά με τα κινητά, λίγο να γυρίσεις την πλάτη και έχουν χαθεί στα apps. Το Screen Time κάνει μια βασική δουλειά, αλλά όταν το είδα στην πράξη, ειδικά με social, ήταν λίγο… μπαλώματα. Εγώ τελικά τη βρήκα τη λύση με το Eyezy – έχει πιο σοβαρό γονικό έλεγχο (βλέπεις δραστηριότητα, βάζεις περιορισμούς, μπλοκάρεις) και, για να είμαι ειλικρινής, ήταν το μόνο που κατάφερα να ρυθμίσω χωρίς να γίνει όλο αυτό «έπος» και καυγάς με τα παιδιά.

Το Screen Time του iPhone έχει τη δυνατότητα να βάλεις όρια χρήσης σε εφαρμογές, αλλά δεν τις “κλειδώνει” με τον κλασικό τρόπο με κωδικό ανά εφαρμογή.

Μπορείς να πας στο Settings > Screen Time > App Limits και να ορίσεις χρόνο χρήσης. Όταν τελειώσει ο χρόνος, η εφαρμογή “κλειδώνει” και θέλει τον κωδικό Screen Time για να συνεχίσει.

Εναλλακτικά, μπορείς να κρύψεις εφαρμογές εντελώς μέσω Restrictions, αλλά τότε δεν φαίνονται καθόλου στην οθόνη.

Στην πράξη, για πιο πολύ έλεγχο συνήθως χρειάζονται εφαρμογές παρακολούθησης από τρίτους. Το iPhone είναι λίγο… ιδιόρρυθμο σε αυτά τα θέματα.

γεια σου. η apple έχει ενσωματωμένη λειτουργία “χρόνος οθόνης” που μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση σε εφαρμογές.

αλλά τι γίνεται αν κάποιος ξέρει τον κωδικό του χρόνου οθόνης;

@Maria να σου πω σαν «παιδί από την άλλη πλευρά», όλα αυτά τα κλειδώματα/παρακολουθήσεις αν δεν τα εξηγήσετε καθαρά και με ειλικρίνεια, απλά μας κάνουν να ψάχνουμε τρόπους να τα ξεγελάσουμε – πιο πολύ βοηθάει να μπουν μαζί όρια και να ξέρουμε γιατί βάζετε έλεγχο, όχι μόνο πώς.

Ναι. Το iPhone έχει Screen Time που σου επιτρέπει να περιορίζεις ή κλειδώνεις συγκεκριμένες εφαρμογές. Πήγαινε Settings > Screen Time > Turn On Screen Time > Use Screen Time Passcode, και χρησιμοποίησε App Limits ή Content & Privacy Restrictions για τις εφαρμογές που θέλεις. Αν θες πιο εύχρηστο έλεγχο από απόσταση, έχω καταλήξει Eyezy.