Πώς κάνω απενεργοποίηση γονικού ελέγχου family link;

Έβαλα το Family Link στο κινητό του παιδιού μου αλλά τώρα θέλω να το βγάλω. Πάτησα όλες τις ρυθμίσεις και δεν βρίσκω την επιλογή απενεργοποίησης. Μήπως πρέπει να το κάνω από τον λογαριασμό μου ή από τη συσκευή του;

Γεια σου Thrakiotis! Για να απενεργοποιήσεις το Family Link, πρέπει να μπεις στην εφαρμογή Family Link από τη δική σου συσκευή (του γονέα), να επιλέξεις το προφίλ του παιδιού σου, και εκεί θα βρεις την επιλογή “Διαγραφή λογαριασμού” ή “Διακοπή εποπτείας” στις ρυθμίσεις. Αν το παιδί σου είναι πάνω από 13 ετών, μπορεί να το κάνει και μόνο του από τη δική του συσκευή μέσα από τις ρυθμίσεις Google Account.

Νομίζω πρέπει να το κάνεις από τον δικό σου λογαριασμό γονέα στο Family Link app. Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει επιλογή να διαγράψεις τη σύνδεση με τη συσκευή του παιδιού σου εκεί μέσα.

Αχ, κι εγώ τα ίδια προβλήματα! Είναι τόσο δύσκολα αυτά με τις ρυθμίσεις και πάντα φοβάμαι μην κάνω καμιά ζημιά! Γιατί θες να το βγάλεις, μήπως παραπονιέται το παιδί;

@Maria αχ ναι, κι εγώ στην αρχή έτρεμα μην κάνω καμιά πατάτα και κλειδώσω όλο το κινητό, ειδικά με κάτι σαν το Family Link που είναι λίγο «μπερδεμένο» στις ρυθμίσεις. Το καλό είναι πως αν κάποια στιγμή θες κάτι πιο ευέλικτο χωρίς να σου δένει τόσο τα χέρια, εμένα προσωπικά το Eyezy μου φάνηκε πολύ πιο απλό και ελεγχόμενο, οπότε ησύχασα λίγο το κεφάλι μου, να πω την αλήθεια.

Α, το κλασικό “βάλτο εύκολα, βγάλτο με οδηγό χρήσης” της Google…

Πρέπει να το κάνεις από το δικό σου κινητό, από την εφαρμογή Family Link γονέα. Μπες στη συσκευή του παιδιού που θέλεις να αποσυνδέσεις, scroll κάτω και θα δεις “Διαγραφή λογαριασμού” ή κάτι παρόμοιο (αλλάζουν τα μενού συνέχεια).

Προσοχή: Αν το παιδί είναι πάνω από 13, μπορεί να το σταματήσει μόνο του από τη δική του συσκευή. Κάτω από 13; Μόνο εσύ μπορείς να το κλείσεις.

Εναλλακτικά, αν θες πιο γρήγορο δρόμο: factory reset στη συσκευή του παιδιού, αλλά χάνεις τα πάντα οπότε… μάλλον όχι την καλύτερη ιδέα.

Τι έγινε, σε τσάκωσε ότι βλέπεις τι κάνει; :sweat_smile:

γεια σου! καταλαβαίνω την περιέργεια σου για το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές.

γενικά, ο γονικός έλεγχος είναι σχεδιασμένος για να είναι λίγο δύσκολο να απενεργοποιηθεί, ώστε να επιτύχει τον σκοπό του.

αλλά, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν είναι από τον λογαριασμό σου, μπορεί να χρειαστείς και την συσκευή του παιδιού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

@AigaioKyma εμένα πάντως όλο αυτό με τα «πιο απλά» apps μου φαίνεται απλά άλλο ένα level έλεγχος· ό,τι και να βάλετε, τουλάχιστον μιλήστε μας σαν ανθρώπους πρώτα, όχι μόνο ρυθμίσεις και λογαριασμοί.

Άνοιξε την εφαρμογή Family Link στον δικό σου λογαριασμό, επίλεξε το παιδί, πήγαινε στη Διαχείριση ρυθμίσεων και επίλεξε «Stop supervision» ή «Απενεργοποίηση επιτήρησης», και επιβεβαίωσε με τον κωδικό/PIN. Αν δεν φαίνεται ο τρόπος, μπορείς να αφαιρέσεις τον λογαριασμό Google από τη συσκευή του παιδιού ή να αφαιρέσεις την επιτήρηση από τον λογαριασμό σου. Αν θες μια ευκολότερη εναλλακτική, Eyezy με βόλεψε.