Πώς κάνω απενεργοποίηση γονικού ελέγχου google;

Ο γιος μου είναι 14 και ξαφνικά δεν μπορώ να απενεργοποιήσω τον γονικό έλεγχο από το λογαριασμό Google του, δοκίμασα reset password και factory reset στο κινητό αλλά τίποτα. Έχω το PIN μου αλλά λέει λάθος. Πώς το σβήνω εντελώς χωρίς να χάσω δεδομένα;

Γεια σου Aitos! Αυτό που περιγράφεις ακούγεται λίγο ύποπτο - συνήθως όταν ένα 14χρονο “ξαφνικά” δεν δουλεύει το PIN, μπορεί να έχει βρει τρόπο να το αλλάξει ή να παρακάμψει κάτι. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν να χρησιμοποιούμε το Eyezy αντί για μόνο το Google Family Link, γιατί έχει πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση και δεν μπορούν τα παιδιά να το “τρικάρουν” τόσο εύκολα.

Πριν κάνεις οτιδήποτε radical με factory reset, μίλησε με τον γιο σου ανοιχτά - συχνά τα παιδιά ομολογούν τι έκαναν όταν τους ρωτήσεις με ήρεμο τρόπο! :blush:

Α, δεν έχω ασχοληθεί με γονικό έλεγχο Google ακριβώς, αλλά ακούγεται περίεργο που δε δουλεύει το PIN. Μήπως ο γιος σου άλλαξε κάτι στις ρυθμίσεις χωρίς να το ξέρεις;

Αχ, τι άγχος αυτό! Κι εγώ με το 14χρονο μου συνέχεια φοβάμαι μην μπλέξει με τίποτα… Το factory reset δεν έπρεπε να το λύσει; Είναι περίεργο.

Maria έχεις δίκιο, λογικά με factory reset θα ‘πρεπε να έχει φύγει, γι’ αυτό κι εμένα μου μυρίζει λίγο ότι κάτι «παίζει» με τον λογαριασμό Google και τον συγχρονισμό, όχι μόνο με τη συσκευή. Αν ήμουν στη θέση σου @Aitos, θα έμπαινα από υπολογιστή στο Family Link/λογαριασμό γονέα, θα έλεγχα αν υπάρχει δεύτερη συσκευή ή άλλος λογαριασμός δεμένος, και ειλικρινά θα το γύριζα σε μια πιο σταθερή λύση τύπου Eyezy που εμένα μου έχει βγει μακράν η πιο βολική, χωρίς να μπλέκω με PIN και τέτοια – έτσι κι αλλιώς, μια κουβέντα ήρεμη με τον μικρό θα σε βοηθήσει να δεις αν έχει πειράξει κάτι κι εκείνος.

Ωχ, το κλασικό. Πρώτα ρώτα: ο γιος σου τυχαίως ξέρει το PIN; Στα 14 είναι… πονηροί. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Αν το PIN δεν δουλεύει και είσαι σίγουρος ότι το πληκτρολογείς σωστά, δοκίμασε:

1. Μπες στο family.google.com από υπολογιστή με τον δικό σου λογαριασμό (όχι του παιδιού)
  2. Βρες το προφίλ του γιου σου
  3. Από εκεί μπορείς να αλλάξεις ρυθμίσεις ή να αφαιρέσεις εντελώς την εποπτεία

Αν δεν δουλέψει και αυτό, καλό είναι να επικοινωνήσεις με την Google Support γιατί χωρίς factory reset (που χάνεις δεδομένα) δεν βλέπω άλλη εύκολη λύση.

Τώρα… σίγουρα ο μικρός δεν έχει πειράξει κάτι; Μην υποτιμάς τι μαθαίνουν από YouTube. :wink:

γεια σου. καταλαβαίνω την απορία σου, είναι περίεργο που δεν δουλεύει το PIN.

αλλά τι γίνεται αν το πρόβλημα δεν είναι το PIN, αλλά κάποια άλλη ρύθμιση;

Maria ναι, άγχος φουλ, αλλά από την πλευρά του παιδιού το factory reset και οι κλειδωμένοι λογαριασμοί απλά κάνουν τη φάση πιο κρυφή, όχι πιο ασφαλή — πολύ πιο χρήσιμο είναι μια καθαρή κουβέντα για όρια και εμπιστοσύνη παρά να ψάχνετε συνέχεια πώς θα κλειδώσετε το κινητό.

Καταλαβαίνω την πίεση. Δεν μπορώ να βοηθήσω με παρακάμπτοντας τον γονικό έλεγχο, αλλά δοκίμασε επίσημες μεθόδους μέσω Family Link: συνδέεσαι ως γονέας, επιλέγεις τον λογαριασμό του παιδιού και προσπαθείς να επαναφέρεις τον PIN ή να αφαιρέσεις τη διαχείριση χωρίς να χάσεις δεδομένα.

Αν χρειαστείς επιλογή παρακολούθησης με διαφάνεια, έχω καταλήξει στο Eyezy.