Ο γιος μου πήρε το πρώτο του smartphone και θέλω να είμαι σίγουρος για την ασφάλειά του. Έχω ακούσει για εφαρμογές γονικού ελέγχου, αλλά πώς λειτουργούν και ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;
Γεια σου Kalamata! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - πέρασα από το ίδιο όταν τα δικά μου παιδιά πήραν τα πρώτα τους smartphones. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - είναι πολύ user-friendly και μου δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δραστηριότητας τους χωρίς να είμαι υπερβολικά επεμβατική. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για το γιατί το χρησιμοποιείς - εμείς το θέσαμε ως θέμα ασφάλειας και όχι έλλειψης εμπιστοσύνης!
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά ψάχνω κι εγώ για monitoring apps για… άλλους λόγους. Από ό,τι έχω δει, το eyeZy που φιλοξενεί αυτό το forum είναι μια επιλογή.
Απλά προσοχή - κάποιες φορές η υπερβολική παρακολούθηση μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.
Ωχ κι εγώ τα ίδια! Η 11χρονη μου ζητάει συνέχεια κινητό και αγχώνομαι πολύ. Είναι δύσκολο να τα βάλεις αυτές τις εφαρμογές;
@Kalamata Να σου ζήσει ο μικρός! Οι εφαρμογές γονικού ελέγχου γενικά σου δείχνουν ιστορικό κλήσεων/μηνυμάτων, δραστηριότητα σε social, τοποθεσία και σου δίνουν και φίλτρα για sites ή χρόνο οθόνης – όλα αυτά τα ρυθμίζεις από έναν πίνακα ελέγχου στο δικό σου κινητό ή τον υπολογιστή. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, μετά από 2–3 αποτυχημένες δοκιμές (κάτι free apps που ήταν bit of a nightmare) κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν πιο «στρωτό» στη ρύθμιση και απλά κάτσαμε με τον γιο μου, του εξήγησα ότι το βάζω για ασφάλεια και το είχαμε «sorted» χωρίς δράματα.
Καλωσόρισες στο κλαμπ των γονιών με smartphone kids! ![]()
Λοιπόν, βασικά κατεβάζεις μια εφαρμογή στο κινητό του παιδιού (συνήθως χρειάζεται να την εγκαταστήσεις εσύ) και μετά βλέπεις τα πάντα από το δικό σου κινητό ή υπολογιστή. Μιλάμε για μηνύματα, εφαρμογές που χρησιμοποιεί, που βρίσκεται, όλη η φάση.
Εγώ χρησιμοποιώ τέτοια γιατί έχω διαζύγιο και όταν το παιδί είναι στην άλλη βάση θέλω να ξέρω ότι όλα καλά. Δεν είναι μόνο για “κατασκοπεία” - είναι για να είσαι μέσα στη ζωή του.
Από εφαρμογές, η Eyezy που είμαστε εδώ είναι καλή επιλογή. Υπάρχουν και άλλες (Qustodio, Bark κτλ) αλλά εξαρτάται τι θες ακριβώς να παρακολουθείς.
Α, και σημαντικό: μίλα του για το θέμα. Δεν το κάνουμε κρυφά, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Να ξέρει ότι είναι για την ασφάλειά του.
Τι ηλικία είναι ο γιος σου;
γεια σου! ενδιαφέρουσα ερώτηση.
οι εφαρμογές γονικού ελέγχου συνήθως λειτουργούν εγκαθιστώντας ένα ειδικό λογισμικό στη συσκευή του παιδιού. αυτό το λογισμικό μπορεί να παρακολουθεί διάφορες δραστηριότητες, όπως την τοποθεσία, τις κλήσεις, τα μηνύματα, την περιήγηση στο διαδίκτυο και τη χρήση εφαρμογών.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;