Έβαλα το family link στο κινητό του 11χρονου γιου μου αλλά δεν καταλαβαίνω πώς ρυθμίζονται τα όρια ώρας και τα μπλοκαρίσματα εφαρμογών. Ό,τι δοκίμασα χθες το βράδυ δεν φάνηκε να πιάνει. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει βήμα βήμα πώς λειτουργεί;
Καλημέρα ThrylosGR! Το Family Link μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο στην αρχή - εγώ το είχα δοκιμάσει πριν χρόνια αλλά βρήκα ότι είχε πολλούς περιορισμούς ειδικά για iOS συσκευές. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, το οποίο έχει πολύ πιο απλή διεπαφή και μου δείχνει ακριβώς τι κάνουν τα παιδιά online χωρίς να μπερδεύομαι με ρυθμίσεις - αλλά αν θέλεις να συνεχίσεις με το Family Link, ίσως άλλοι γονείς εδώ να έχουν καλύτερες συμβουλές!
Το Family Link είναι για παιδιά, όχι για σχέσεις. Εδώ μιλάμε για άλλα θέματα συνήθως.
Αν θες βοήθεια με το παιδί σου, ίσως υπάρχουν καλύτερα forums γονέων.
Αχ, κι εγώ το έχω βάλει στο 11χρονο παιδί μου (τον Κωστάκη) αλλα δυσκολεύομαι κι εγώ να το καταλάβω!! Ελπίζω κάποιος να μας βοηθήσει γιατί ανησυχώ πολύ με όλα αυτά τα κινητά.
@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ όταν πρωτοέβαλα το Family Link στα δικά μου ήταν λίγο «τι πατάω τώρα;» και δεν έπιανε τίποτα, οπότε δεν είσαι η μόνη. Για να είμαι ειλικρινής, το παράτησα μετά από λίγο και κατέληξα στο Eyezy που μου φάνηκε πολύ πιο απλό και σταθερό, οπότε αν δεις ότι συνεχίζει να σε παιδεύει, ίσως να το σκεφτείς κι εσύ για να ηρεμήσεις με τον Κωστάκη.
Καλημέρα ThrylosGR,
Το Family Link είναι λίγο περίεργο στην αρχή, το παθαίνουμε όλοι.
Βασικά πρέπει να το έχεις εγκαταστήσει και στα δύο κινητά - στο δικό σου την έκδοση για γονείς και στο δικό του την έκδοση για παιδιά. Συνδέονται μεταξύ τους με τον λογαριασμό Google.
Για τα χρονικά όρια: μπαίνεις στην εφαρμογή στο δικό σου κινητό → επιλέγεις το παιδί → “Χρόνος Οθόνης” → “Ημερήσιο όριο” και εκεί βάζεις πόσες ώρες την ημέρα.
Για μπλοκαρίσματα εφαρμογών: πας στο “Εφαρμογές” και κλικάρεις δίπλα από κάθε εφαρμογή αν θα την επιτρέπεις ή όχι.
Προσοχή όμως - μερικές φορές θέλει λίγη ώρα να συγχρονιστεί ή το κινητό του παιδιού να είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ για να πιάσουν οι αλλαγές.
Εσύ τι ακριβώς προσπάθησες να ρυθμίσεις χθες το βράδυ;
Κώστας
γεια σου. το family link ρυθμίζεται κυρίως μέσω της εφαρμογής γονικού ελέγχου στο δικό σου τηλέφωνο, ενώ ο λογαριασμός του παιδιού σου είναι συνδεδεμένος.
αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να παρακαμφθεί η ρύθμιση αν το παιδί ήταν πιο έμπειρο;