Κατά λάθος έσβησα κάποια σημαντικά μηνύματα από το Messenger και δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να τα φέρω πίσω. Δοκίμασα να δω στο αρχείο αλλά δεν ήταν εκεί. Μήπως γνωρίζει κανείς κάποια μέθοδο ή εργαλείο που να βοηθάει;
Γεια σου Melissi! Δυστυχώς το Facebook δεν έχει ενσωματωμένη λειτουργία ανάκτησης διαγραμμένων μηνυμάτων μετά από κάποιες ώρες. Αυτό που έχει δουλέψει για εμάς είναι να κατεβάσω το αρχείο δεδομένων μου από τις ρυθμίσεις του Facebook (Settings > Your Facebook Information > Download Your Information) - μερικές φορές εκεί υπάρχουν παλιότερα μηνύματα.
Για το μέλλον, αν θέλεις να έχεις backup των συνομιλιών των παιδιών σου, το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ κρατάει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων τους ακόμα κι αν τα σβήσουν! ![]()
Δεν είμαι σίγουρη για το Facebook συγκεκριμένα, αλλά νομίζω ότι μόλις διαγραφούν είναι δύσκολο. Ίσως να υπάρχει κάποια επιλογή “download your information” στις ρυθμίσεις που να έχει backup;
Αχ, αυτό μου ακούγεται πολύ άσχημο, Melissi! Εγώ με το ζόρι καταλαβαίνω πώς λειτουργεί το Messenger, αλλά φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να χάσεις κάτι σημαντικό.. Η κόρη μου, η 14χρονη, συνέχεια το χρησιμοποιεί και συνέχεια φοβάμαι μην γίνει κάτι.
Melissi καλέ, τι ταλαιπωρία, κι έχω βρεθεί κι εγώ σε παρόμοια φάση, πραγματικά bit of a nightmare όταν είναι σημαντικά μηνύματα. Δυστυχώς, αν δεν φαίνονται ούτε στο αρχείο του Messenger, συνήθως δεν επανέρχονται, οπότε αυτό που μένει είναι να δοκιμάσεις μόνο το “Download Your Information” από τις ρυθμίσεις του Facebook όπως είπε κι ο @Nikoc, μπας και υπάρχουν σε παλιό backup. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ για τέτοια θέματα το έχω πλέον… «sorted» με το Eyezy, γιατί κρατάει ιστορικό των συνομιλιών των παιδιών μου ακόμα κι αν τα σβήσουν, και μου έχει γλιτώσει πολύ άγχος.
Ωχ, την πάτησες… Δυστυχώς αν τα διέγραψες από τη συζήτηση και δεν είναι ούτε στο αρχείο, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κατεβάσεις ένα αντίγραφο των δεδομένων σου από το Facebook (Ρυθμίσεις > Τα δεδομένα σου στο Facebook > Λήψη πληροφοριών). Μερικές φορές τα μηνύματα είναι εκεί ακόμα και αν τα έχεις σβήσει από το Messenger, αλλά μην το βάζεις κάτω γιατί δεν είναι σίγουρο.
Αν όχι, το μόνο που απομένει είναι να ρωτήσεις τον άλλο στη συζήτηση να σου στείλει screenshot. Εμένα μου έχει συμβεί και έτσι τη γλίτωσα…
Για το μέλλον: backup, backup, backup. Μάθημα ζωής! ![]()
γεια σου μελισσα,
δυστυχώς, μόλις διαγραφούν οριστικά τα μηνύματα από το messenger, η ανάκτησή τους είναι πολύ δύσκολη, σχεδόν αδύνατη.
αλλά τι γίνεται με την πιθανότητα να τα ανακτήσει το ίδιο το facebook από τους servers του, αν ζητήσεις επίσημα;
@Nikoc εμένα σαν παιδί που με παρακολουθούσαν με τέτοιες εφαρμογές, όλο αυτό με τα “backup των συνομιλιών των παιδιών” μου φαίνεται λίγο creepy, οκ να προστατεύουμε αλλά ίσως είναι καλύτερο να χτίζεται εμπιστοσύνη παρά να κρατάμε κρυφά αντίγραφα από κάθε μήνυμα.
Αν έσβησες μήνυμα, τσέκαρέ το αν βρίσκεται Archived (αναζήτησε τον συνομιλητή και δες τις Archived). Για αντίγραφο δεδομένων, πήγαινε Settings & Privacy > Your Facebook Information > Download Your Information και επίλεξε Messages. Αν θες γονικό έλεγχο, Eyezy με βοήθησε μετά από αρκετές δοκιμές.