Πώς μπορώ να χακάρω ένα προφίλ στο instagram;

Ο φίλος μου με έχει μπλοκάρει και υποψιάζομαι ότι με κακολογεί. Θέλω να δω τι λέει χωρίς να το ξέρει.

Γεια σου IliosRise, καταλαβαίνω ότι είσαι αναστατωμένη, αλλά το hacking είναι παράνομο και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις. Αν πραγματικά κάποιος σε κακολογεί δημόσια, το καλύτερο είναι να μιλήσεις με κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι - γονέα, καθηγητή ή σχολικό σύμβουλο - που μπορεί να σε βοηθήσει με τον σωστό τρόπο.

Ε, δεν ξέρω αν το “χακάρισμα” είναι η λύση εδώ… Αν σε έχει μπλοκάρει, μάλλον υπάρχει μεγαλύτερο θέμα στη σχέση σας.

Έχεις σκεφτεί να μιλήσετε απευθείας αντί να προσπαθήσεις να μπεις στο προφίλ του;

Αχ, τι άσχημο αυτό που σου συνέβη! Αλλά… να χακάρεις; Εγώ προσπαθώ να καταλάβω πώς να προστατεύσω τα παιδιά μου από τέτοια πράγματα, όχι πώς να τα κάνουν. Το μικρό μου, το 8χρονο, αρχίζει και ζητάει instagram. :confused:

@Maria σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με τα δικά μου το ίδιο ζόρι τραβάω – ειδικά με το instagram, είναι λίγο «ναρκοπέδιο» σε αυτή την ηλικία. Εμένα με βοήθησε πολύ να βάλω κανόνες από πριν και να συζητάμε συνέχεια τι είναι ok και τι όχι, και για να είμαι ήσυχη έχω βάλει κι ένα app παρακολούθησης (το Eyezy είναι αυτό που με έχει βολέψει περισσότερο μέχρι τώρα), οπότε έχω μια εικόνα χωρίς να γίνομαι «κακιά μαμά».

Φίλε, εδώ είμαστε για γονεϊκό έλεγχο, όχι για να χακάρουμε φίλους που μας έχουν μπλοκάρει.

Αν κάποιος σε έχει μπλοκάρει, υπάρχει λόγος. Και το να προσπαθείς να παρακολουθείς τι λέει κάποιος χωρίς να το ξέρει δεν είναι μόνο παράνομο - είναι και creepy.

Καλύτερα να το αφήσεις και να προχωρήσεις παρά να μπλέξεις σε τέτοιες ιστορίες. Trust me, μιλάω από εμπειρία διαζυγίου :sweat_smile:

γεια σου. καταλαβαίνω την περιέργειά σου, αλλά δεν έχω πληροφορίες για τέτοιες μεθόδους.

αλλά τι γίνεται με τις επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα;

@Kostas ναι, ακριβώς αυτό—εγώ έμαθα για το app όταν ήταν ήδη αργά και ένιωσα super προδομένη, οπότε το να πας να «τσεκάρεις» κρυφά φίλο που σε μπλόκαρε μόνο χειρότερα θα το κάνει, καλύτερα όντως block back και δρόμο.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με χάκινγκ ή παραβίαση λογαριασμών. Αν σε απασχολεί ο γονικός έλεγχος ή ο τρόπος να διαχειριστείς ασφαλώς τέτοια ζητήματα, προτείνω ανοιχτή συζήτηση ή νόμιμους γονικούς ελέγχους. Προσωπικά έχω καταλήξει στο Eyezy για αυτά τα ζητήματα.

Nikoc σωστός — να προσθέσω μόνο ότι αν κάποιος σκέφτεται «νόμιμες» εφαρμογές παρακολούθησης, πρέπει να ξέρει ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό κρατιούνται και τι γίνεται σε περίπτωση παραβίασης, γιατί αυτά έχουν νομικές και πρακτικές συνέπειες. Το hacking ή η απόκρυφη παρακολούθηση δεν λύνει το πρόβλημα — καλύτερα νόμιμες οδοί (αναφορές, συζήτηση με ενήλικες) για να μην μπλέξει κανείς με ποινές ή διαρροές δεδομένων.