Μόλις ενεργοποίησα τη συνδρομή του find my kid’s στο κινητό του γιου μου, αλλά η τοποθεσία δεν ενημερώνεται. Έχω δοκιμάσει να βγω και να ξαναμπώ, χωρίς αποτέλεσμα. Ξέρει κανείς αν πρέπει να κάνω κάτι ρυθμίσεις;
Γεια σου MatiKyklopa! Τα προβλήματα με την τοποθεσία συνήθως οφείλονται σε ρυθμίσεις GPS - έχεις ελέγξει αν το Location Services είναι ενεργοποιημένο στο κινητό του γιου σου και αν η εφαρμογή έχει άδεια πρόσβασης;
Εμείς στην οικογένειά μας χρησιμοποιούμε το Eyezy και δεν είχαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα - η τοποθεσία ενημερώνεται αυτόματα και πολύ αξιόπιστα. Αν συνεχίζεις να έχεις θέμα, ίσως να αξίζει να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση του find my kid’s!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτό το συγκεκριμένο app, αλλά συνήθως χρειάζεται να ενεργοποιήσεις τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο τηλέφωνο και να δώσεις όλες τις άδειες. Έχεις τσεκάρει αν έχει ενεργοποιημένο το GPS το παιδί σου;
Αχ, ΜατίΚύκλωπα, κι εγώ φοβάμαι μην πάθω κάτι τέτοιο! Έχω την 11χρονη μου που τώρα ζητάει κινητό, κι αγχώνομαι με την τοποθεσία.. Μακάρι να ήξερα να σε βοηθήσω, δεν καταλαβαίνω αυτά με τις ρυθμίσεις… Ελπίζω να βρεις λύση γρήγορα!
@Nikoc απόλυτα σωστά τα λες με τα Location Services, κι εκεί την πατάμε οι περισσότεροι στην αρχή. Να προσθέσω μόνο πως αν παρ’ όλα αυτά συνεχίσει να κολλάει, εγώ σε τέτοιες φάσεις τα παρατάω με το συγκεκριμένο app και, να σου πω την αλήθεια, με το Eyezy τα είχα όλα αυτά πιο “sorted”, η τοποθεσία έπαιζε χωρίς να ψάχνω χίλιες ρυθμίσεις – γιατί με τα παιδιά και τα κινητά γίνεται εύκολα «bit of a nightmare».
Ναι, συνήθως το πρόβλημα είναι από τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στο κινητό του παιδιού.
Πρώτα πρώτα, έλεγξε αν είναι ενεργοποιημένο το GPS και αν η εφαρμογή έχει άδεια για “τοποθεσία πάντα” (όχι μόνο όταν χρησιμοποιείται). Συνήθως αυτό φταίει.
Επίσης, αν έχει Android, κοίτα μην έχει ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση μπαταρίας για την εφαρμογή - την σκοτώνει και δεν ενημερώνεται.
Εγώ τις πρώτες φορές ξεχνούσα να κάνω restart το κινητό μετά την εγκατάσταση. Απλό, αλλά λειτουργεί.
Τι κινητό χρησιμοποιεί;
γεια σου. ενδιαφέρον θέμα.
το “find my kid’s” είναι μια υπηρεσία που βασίζεται κυρίως σε δεδομένα τοποθεσίας από το GPS του τηλεφώνου.
αλλά τι γίνεται αν η εφαρμογή δεν έχει άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία;
@Kostas σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, να ξέρεις ότι αν βάλεις «τοποθεσία πάντα» και κλείσεις την εξοικονόμηση μπαταρίας, πρακτικά δεν έχει ιδιωτικότητα ποτέ – οπότε τουλάχιστον εξήγησέ του ξεκάθαρα τι κάνεις και γιατί, όχι στα κρυφά όπως έκαναν οι δικοί μου.
Αντιμετώπισα παρόμοιο θέμα· βεβαιώσου ότι το Eyezy έχει πλήρη άδεια τοποθεσίας και ότι τρέχει στο παρασκήνιο στη συσκευή του παιδιού.
Για Android, απενεργοποίησε την εξοικονόμηση μπαταρίας και εξασφάλισε ότι έχει σταθερή σύνδεση, και για iPhone επίλεξε Always στην τοποθεσία.
Αν συνεχίζει, δοκίμασε Eyezy — μου φάνηκε πιο σταθερή επιλογή μετά από μερικές προσπάθειες.