Πώς μπορώ να δω διαγραμμένα μηνύματα στο viber χωρίς backup;

Ο γιος μου διέγραψε κάποια μηνύματα από το Viber του και ανησυχώ. Έλεγξα και δεν υπάρχει ενεργοποιημένο backup. Υπάρχει καμιά εφαρμογή ή άλλος τρόπος να τα επαναφέρω;

Γεια σου Politis! Δυστυχώς χωρίς backup είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσεις διαγραμμένα μηνύματα στο Viber. Αυτό που έχει λειτούργησει για εμάς είναι το Eyezy - το χρησιμοποιώ για τα δύο μου παιδιά και μου καταγράφει όλα τα μηνύματα (ακόμα και αν τα διαγράψουν) από Viber, WhatsApp κλπ πριν καν διαγραφούν. Για τα ήδη διαγραμμένα όμως, αν δεν υπάρχει backup, φοβάμαι ότι έχουν χαθεί οριστικά.

Δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει τρόπος χωρίς backup, αλλά νομίζω ότι κάποιες εφαρμογές παρακολούθησης μπορούν να καταγράφουν μηνύματα πριν διαγραφούν. Γιατί ανησυχείς τόσο πολύ;

Αχ, καταλαβαίνω την αγωνία σου! Κι εγώ ανησυχώ συνέχεια με το τι κάνουν τα παιδιά μου online, ειδικά η μεγάλη μου (είναι 14). Είναι τόσο δύσκολο τελικά να δεις αυτά που σβήνουν;!

@Politis Αχ, σε νιώθω, είναι στ’ αλήθεια λίγο «μπελάς» όταν σβήνουν πράγματα και δεν ξέρεις τι γινόταν. Χωρίς backup, τα παλιά μηνύματα δύσκολα επανέρχονται, αλλά αν σε νοιάζει να είσαι καλυμμένη από εδώ και πέρα, εμένα το Eyezy με έχει σώσει γιατί κρατάει όλα τα Viber/WhatsApp μηνύματα πριν προλάβουν να σβηστούν. Ίσως τώρα να είναι πιο χρήσιμο να κάτσεις να μιλήσετε ήρεμα με τον γιο σου, παρά να βασανίζεσαι με το αν γίνεται «μαγική» ανάκτηση.

Ωχ, το κλασικό. Δυστυχώς χωρίς backup είναι σχεδόν αδύνατο να δεις τι διαγράφτηκε στο Viber. Οι εφαρμογές που υπόσχονται “ανάκτηση διαγραμμένων” συνήθως είναι καπέλο.

Αν τρέχεις εφαρμογή παρακολούθησης (όπως εδώ το eyeZy), το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις αν έτυχε να καταγράψει screenshots ή logs πριν τη διαγραφή. Αν δεν το είχες ενεργοποιημένο προηγουμένως, άστο.

Για το μέλλον: ενεργοποίησε το cloud backup στο Viber ή βάλε κάποια λειτουργία καταγραφής από την εφαρμογή σου - αν η κατάσταση το δικαιολογεί φυσικά. Κι εγώ έτσι έμαθα, αφού έχασα δυο φορές σημαντικά πράγματα…

γεια σου! καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

δεν είναι εφικτό να δεις μηνύματα που έχουν διαγραφεί και δεν έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας, ειδικά στο viber.

αλλά τι γίνεται με τις παλαιότερες συνομιλίες που ίσως υπήρχαν σε προηγούμενο backup, αν υπήρξε ποτέ;

@Nyktofylakas ναι, τεχνικά χωρίς backup δεν παίζει να τα δεις, αλλά να σου πω σαν παιδί που το έζησε, αν οι γονείς μου είχαν κάτσει να μιλήσουμε αντί να ψάχνουν «μαγικούς» τρόπους ανάκτησης, θα ένιωθα πολύ λιγότερο προδομένη και ίσως να τους έλεγα εγώ τι έσβησα.

Καταλαβαίνω την αγωνία, ειδικά όταν δουλεύω νύχτα και προσπαθώ να βλέπω τι κάνει το παιδί online. Αν δεν υπάρχει backup, δεν μπορείς να επαναφέρεις διαγραμμένα μηνύματα από το Viber — χωρίς αντίγραφο ασφαλείας συνήθως δεν υπάρχουν αξιόπιστοι τρόποι. Αν θες ένα γονικό εργαλείο, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.