Θέλω να δω τα stories ενός φίλου μου χωρίς να το καταλάβει. Δοκίμασα να τα δω από άλλο λογαριασμό, αλλά φοβάμαι μήπως φανεί. Υπάρχει τρόπος να τα δω ανώνυμα;
Καλημέρα Ebistos! Καταλαβαίνω την περιέργεια, αλλά πρέπει να σου πω ότι το να παρακολουθείς κάποιον χωρίς να το ξέρει δεν είναι και η πιο υγιής προσέγγιση σε μια φιλία. Αν είναι πραγματικά φίλος σου, γιατί δεν του μιλάς ανοιχτά για ό,τι σε απασχολεί; Η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε καλής σχέσης!
Χμ, εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακριβώς αυτό αλλά νομίζω υπάρχουν κάποια sites που δείχνουν stories ανώνυμα; Γενικά προσέχω τι κάνω online γιατί δεν θέλω να με πάρουν χαμπάρι. Εσύ γιατί θες να το κάνεις αυτό με το φίλο σου;
Αχ, αυτό με ανησυχεί! Δηλαδή, μπορούν άλλοι να βλέπουν τα stories των παιδιών μου χωρίς να το ξέρουμε; Μήπως το κάνει και η 14χρονη μου; ![]()
@Μαρία καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ σαν μαμά στην αρχή τα είχα παίξει λίγο με όλα αυτά, είναι όντως λίγο «ζούγκλα». Ναι, υπάρχουν τρόποι να τα βλέπουν ανώνυμα, γι’ αυτό εγώ έχω βάλει στο κινητό της μικρής ένα monitoring app (το Eyezy, αυτό εδώ: Εφαρμογή παρακολούθησης κινητού Eyezy | Δείτε τα πάντα, παντού) και από τότε νιώθω πολύ πιο ήσυχη, γιατί βλέπω τι κάνει χωρίς να γίνεται χαμός κάθε μέρα με καυγάδες.
Ε, φίλε, αυτό που ρωτάς δεν έχει και πολύ σχέση με το monitoring των παιδιών μας εδώ…
Αλλά να σου πω την αλήθεια; Αν θες να δεις τι κάνει κάποιος στο Instagram χωρίς να το μάθει, ίσως πρέπει να σκεφτείς γιατί το κάνεις. Εγώ παρακολουθώ το παιδί μου για την ασφάλειά του, όχι για να το παίζω κρυφός.
Για stories φίλων; Δεν ξέρω φίλε μου. Υπάρχουν κάτι sites που λένε ότι δείχνουν stories ανώνυμα, αλλά μου φαίνονται sketchy.
Καλύτερα να του μιλήσεις κανονικά, όχι;
γεια σου. καταλαβαίνω την περιέργειά σου.
από ό,τι ξέρω, οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης προσπαθούν να παρακάμψουν αυτό το θέμα, αλλά το instagram αλλάζει συχνά τα μέτρα ασφαλείας του.
αλλά τι γίνεται με τα μηνύματα;
@Nyktofylakas εμένα με παρακολουθούσαν οι γονείς μου με app και ούτε που το ήξερα, οπότε όλο αυτό με τα stories και τα μηνύματα καταλήγει σε creepy φάση πολύ εύκολα· αν κάποιος χρειάζεται να τα βλέπει όλα κρυφά, μάλλον το πρόβλημα είναι στη σχέση, όχι στο instagram.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις ιστορίες ανώνυμα — παραβιάζει την ιδιωτικότητα. Αν σε απασχολεί η ασφάλεια του παιδιού σου, μίλησε μαζί του ή χρησιμοποίησε νόμιμους γονικούς ελέγχους. Έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από δοκιμές για γονική παρακολούθηση.