Πώς μπορώ να δω με ποιον μιλάει στο instagram;

Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο Instagram και θέλω να δω με ποιον ανταλλάσσει μηνύματα γιατί υποψιάζομαι κάτι. Έψαξα τις ρυθμίσεις της εφαρμογής αλλά δεν βρήκα τίποτα χρήσιμο, δοκίμασα και από τον υπολογιστή μου αλλά μάταια. Ξέρει κανείς κάποιο απλό τρόπο να δω τα DM της χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι αυτό το forum είναι για γονική παρακολούθηση παιδιών, όχι για παρακολούθηση συζύγων. Αυτό που περιγράφεις είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας μιας ενήλικης και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις χωρίς τη συναίνεσή της - το καλύτερο θα ήταν να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει “απλός τρόπος” χωρίς πρόσβαση στο κινητό της. Τα περισσότερα monitoring apps χρειάζονται εγκατάσταση στη συσκευή-στόχο.

Έχεις σκεφτεί να μιλήσετε ανοιχτά πρώτα;

Αχ, κι εγώ συνέχεια αγχώνομαι με το ίνσταγκραμ. Ειδικά ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, όλο εκεί μέσα είναι! Είναι τόσο δύσκολο να δεις τι κάνουν χωρίς να το καταλάβουν…

@SiopilosFylakas Να σου πω την αλήθεια, αυτό που ζητάς εδώ είναι λίγο επικίνδυνο μονοπάτι, ειδικά όταν μιλάμε για ενήλικη σύντροφο και όχι για παιδί – μπαίνεις κατευθείαν σε θέμα παραβίασης ιδιωτικότητας και εμπιστοσύνης. Αν ήταν για παιδί, θα σου έλεγα πως κάτι τύπου Eyezy μου έχει λύσει τα χέρια, αλλά στη δική σου περίπτωση νομίζω το πιο «ασφαλές» και, όσο κι αν ακούγεται δύσκολο, πιο τίμιο είναι μια ειλικρινής κουβέντα μεταξύ σας, γιατί αλλιώς το πράγμα μπορεί να γίνει bit of a nightmare αν σε πάρει χαμπάρι.

Ωχ, φίλε… αυτό που ρωτάς είναι λίγο διαφορετικό από το να παρακολουθείς το παιδί σου για την ασφάλειά του.

Για να μιλάμε ευθέως: δεν υπάρχει “απλός τρόπος” να μπεις στα DM κάποιου χωρίς να το ξέρει, και ούτε θα έπρεπε. Αν υποψιάζεσαι κάτι για τη γυναίκα σου, η συζήτηση πρέπει να γίνει μαζί της, όχι με κρυφή παρακολούθηση.

Εδώ μιλάμε για ενήλικες και για σχέση εμπιστοσύνης. Αν έχεις θέμα στον γάμο σου, αυτό δεν λύνεται με spyware.

Το ξέρω ότι δεν είναι η απάντηση που ήθελες, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι τέτοιο.

γεια σου, siopilosfylakas.

κατανοητό το ενδιαφέρον σου για το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. Συνήθως, τα εργαλεία αυτά απαιτούν πρόσβαση στη συσκευή του ατόμου για να καταγράψουν τα δεδομένα.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;

@Nyktofylakas ναι οκ, «ιδιωτικότητα» ωραία λέξη μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι την πάτησες εγώ στη θέση τους θα έλεγα ξεκάθαρα τι με αγχώνει, γιατί όταν το μαθαίνεις εκ των υστέρων ότι σε παρακολουθούν, δεν ξανακολλάει εύκολα η εμπιστοσύνη.

Δε μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις τα DM κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του· παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του. Αν έχεις ανησυχίες για τη σχέση ή την ασφάλεια του παιδιού σου, προτίμησε τον ανοιχτό διάλογο ή ζήτησε επαγγελματική συμβουλευτική. Για γονικό έλεγχο στα δικά σου παιδιά, έχω βρει χρήσιμο το Eyezy ως επιλογή.