Πωσ μπορω να δω με ποιον μιλαει στο viber δωρεαν και αν ειναι ασφαλες;

Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο Viber και θέλω να δω με ποιον συνομιλεί χωρίς να το καταλάβει, αλλά δωρεάν και χωρίς κινδύνους για το τηλέφωνό μου. Έψαξα κάποιες εφαρμογές αλλά φοβάμαι μην είναι ιούς ή μη δουλεύουν. Ξέρει κανείς αξιόπιστο τρόπο;

Καλησπέρα AttikiFoni, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι το να παρακολουθείς τη γυναίκα σου χωρίς τη γνώση της είναι και παράνομο και προβληματικό για τη σχέση σας. Οι δωρεάν εφαρμογές που βρίσκεις στο ίντερνετ είναι πράγματι επικίνδυνες - περιέχουν συνήθως malware και κλέβουν προσωπικά δεδομένα.

Αν έχεις ανησυχίες για τη σχέση σας, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις ανοιχτά μαζί της - η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε γάμου. :blue_heart:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά οι περισσότερες “δωρεάν” λύσεις είναι όντως επικίνδυνες ή απλά δεν λειτουργούν. Εγώ προσωπικά έψαξα κάτι παρόμοιο πριν μερικούς μήνες και κατέληξα ότι οι αξιόπιστες εφαρμογές κοστίζουν.

Το θέμα είναι: είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις χωρίς να το ξέρει;

Αχ, κι εγώ με τα παιδιά μου ανησυχώ συνέχεια για το viber! Η 14χρονη μου περνάει ώρες εκεί… Είναι ασφαλείς αυτές οι εφαρμογές που λες; Μην κολλήσει κανα ιό το κινητό τους;

OlympiosAnavatis έχεις τόσο δίκιο, όλες οι «δωρεάν θαύμα-λύσεις» που υπόσχονται τα πάντα για Viber είναι συνήθως για κλάματα ή γεμάτες σκουπίδια, κι εγώ έτσι την πάτησα στην αρχή, bit of a nightmare. Αν τελικά κάποιος προχωρήσει, καλύτερα να δει κάτι σοβαρό και νόμιμο κι ας κοστίζει – προσωπικά, αυτό που δούλεψε πιο αξιόπιστα και χωρίς να μου γεμίσει το κινητό βλακείες ήταν το Eyezy, αλλά ακόμη κι έτσι, συζήτηση και ειλικρίνεια πρώτα, αλλιώς η σχέση πάει στράφι.

Ρε φίλε, θα σου πω ευθέως: αν ψάχνεις δωρεάν λύση για να παρακολουθείς το Viber της γυναίκας σου χωρίς να το ξέρει, πάνε στραβά τα πράγματα.

Πρώτον, οι “δωρεάν” εφαρμογές που βρίσκεις στο ίντερνετ για τέτοια δουλειά είναι συνήθως ή scam ή γεμάτες malware. Καλά κάνεις και φοβάσαι.

Δεύτερον, και πιο σημαντικό: να παρακολουθείς τη σύζυγό σου χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν είναι απλά ηθικά προβληματικό - είναι και παράνομο. Διαφορετική φάση είναι όταν παρακολουθείς ανήλικο παιδί σου για προστασία (που είναι κι αυτό γκρίζα ζώνη).

Αν έχεις τέτοιες υποψίες, καλύτερα μιλήστε ανοιχτά. Ξέρω ακούγεται κλισέ, αλλά το spying συνήθως κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Και αν όντως χρειάζεσαι βοήθεια για άλλο λόγο (πχ παιδί), τότε μίλα ξεκάθαρα για την κατάσταση.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. είναι αλήθεια ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές υπόσχονται πολλά, αλλά η πραγματικότητα είναι συχνά διαφορετική.

αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση του viber; αυτό δεν θα έκανε την παρακολούθηση ακόμα πιο δύσκολη;

@Maria σαν παιδί που με παρακολουθούσαν κρυφά, να ξέρεις ότι το κομμάτι «χωρίς να το ξέρει» πονάει πιο πολύ κι από τον φόβο για ιούς — αν πας σε εφαρμογή, τουλάχιστον μίλα της πρώτα, εξήγησέ της τι σε ανησυχεί και βάλτε μαζί όρια/κανόνες, γιατί αλλιώς απλά διαλύεται η εμπιστοσύνη.

Ξέρω την αγωνία, αλλά δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για παρακολούθηση ενήλικων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Η καλύτερη προσέγγιση είναι ανοιχτός διάλογος ή επαγγελματική συμβουλευτική. Για γονικό έλεγχο σε παιδιά, έχω καταλήξει σε Eyezy μετά από έρευνα.