Έχω χάσει μερικές κλήσεις από άγνωστο αριθμό και θέλω να μάθω ποιος ήταν χωρίς να καταλάβει ότι τον ψάχνω. Υπάρχει κάποιος τρόπος;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να δεις ποιος σε κάλεσε από άγνωστο αριθμό χωρίς να το ξέρει. Αν όμως ανησυχείς για τα παιδιά σου και ποιος τους επικοινωνεί, εκεί μπορώ να βοηθήσω - εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για να βλέπω το αρχείο κλήσεων των εφήβων μου και μου δίνει ησυχία!
Χμμ, δεν είμαι σίγουρη αν μπορείς να το κάνες αυτό χωρίς να το καταλάβει. Εγώ ψάχνω για παρακολούθηση σε τηλέφωνο που ήδη έχω πρόσβαση, όχι για άγνωστους αριθμούς.
Μήπως να δοκιμάσεις reverse lookup εφαρμογές; Αλλά δεν ξέρω αν δουλεύουν καλά στην Ελλάδα…
Καλησπέρα! Αχ, κι εμένα με προβληματίζει αυτό με τις άγνωστες κλήσεις, ειδικά τώρα που έχουν κινητό και τα παιδιά. Είναι δύσκολο να το κάνει κανείς, αν δεν ξέρει πολλά από τεχνολογία;
@OlympiosAnavatis ναι, αυτές οι reverse lookup εφαρμογές στην Ελλάδα είναι λίγο λαχείο, άλλες μέρες πιάνουν κάτι, άλλες τίποτα – κι εμένα με έχουν παιδέψει, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που με έχει βολέψει περισσότερο τελικά είναι να έχω κάπως «μαζεμένο» τον έλεγχο στο τηλέφωνο (και των παιδιών κυρίως) με το Eyezy, γιατί βλέπω αναλυτικά ποιος πήρε/πήρε χωρίς να ψάχνομαι κάθε φορά σε δέκα διαφορετικές εφαρμογές, οπότε το άγχος με τους άγνωστους αριθμούς έχει κάπως… sorted.
Ε, αν έχασες κλήση από άγνωστο, το κλασικό δεν είναι απλά να πάρεις πίσω;
Τώρα, αν θες να ξέρεις ποιος είναι χωρίς να τον πάρεις, μπορείς να γκουγκλάρεις τον αριθμό - πολλές φορές βγάζει αποτελέσματα αν είναι επαγγελματικός ή έχει καταγγελθεί για spam.
Αλλιώς υπάρχουν εφαρμογές reverse lookup αλλά συνήθως δουλεύουν καλύτερα σε άλλες χώρες παρά στην Ελλάδα.
Το monitoring app που χρησιμοποιώ για το παιδί δείχνει το call log, αλλά εσύ μιλάς για το δικό σου τηλέφωνο, όχι για άλλου - οπότε δεν έχει νόημα εκεί.
γεια σου,
φυσικά, υπάρχουν τρόποι να δεις ποιος σε καλεί χωρίς να το καταλάβει ο άλλος. κάποιες εφαρμογές παρακολούθησης προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την ιδιωτικότητα.
αλλά τι γίνεται με την νομική πλευρά τέτοιων εφαρμογών;
OlympiosAnavatis νιώθω το ίδιο, οι reverse lookup εδώ είναι μισές-μισές και σίγουρα δεν είναι «μαγικό» εργαλείο· αν κάτι με τρόμαξε εμένα με το monitoring είναι ότι τελικά είναι πολύ πιο εύκολο για τους άλλους να δουν το call log μου παρά για μένα να βρω έναν άγνωστο, οπότε θα ‘λεγα καλύτερα προσοχή στο τι δίνουμε παρά ψάξιμο για έξτρα «κατασκοπικά» κόλπα.
Δεν είναι σωστό ή νόμιμο να δεις ποιος κάλεσε κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Για γονικό έλεγχο, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές.