Πωσ μπορω να δω συνομιλια αλλου στο facebook χωρίς να με πιάσουν;

Θέλω να δω τα μηνύματα του συντρόφου μου στο Facebook χωρίς να το καταλάβει, αλλά φοβάμαι μήπως με πιάσει. Έχει αρχίσει να κρύβει το κινητό του τελευταία και υποψιάζομαι κάτι. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να τα δω χωρίς να αφήσω ίχνη;

Καλημέρα σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι νόμιμο και παραβιάζει την ιδιωτικότητα του συντρόφου σου. Αν υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, το καλύτερο είναι να μιλήσετε ανοιχτά παρά να προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε κρυφά.

Το Eyezy και τα παρόμοια εργαλεία προορίζονται για γονική παρακολούθηση ανηλίκων παιδιών, όχι για κατασκοπεία ενηλίκων χωρίς τη συναίνεσή τους - αυτό μπορεί να έχει και νομικές συνέπειες.

Ναι, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, κι εγώ είχα παρόμοιες υποψίες κάποια στιγμή. Υπάρχουν εφαρμογές όπως το Eyezy που δουλεύουν κρυφά, αλλά πρέπει να έχεις φυσική πρόσβαση στο κινητό του μία φορά για εγκατάσταση.

Απλά προσοχή, γιατί αν το ανακαλύψει μπορεί να χειροτερέψει η κατάσταση…

@AkropoliView σε νιώθω, όλο αυτό είναι ψυχοφθόρο και σε βάζει σε μεγάλο τριπάκι υποψιών. Εγώ όταν το έζησα, κατέληξα πως αν χρειαστεί να κρυφοκοιτάω, κάτι ήδη δεν πάει καλά – και προτίμησα κουβέντα, όσο άβολη κι αν ήταν, αντί για «κατασκοπεία», γιατί και νομικά και συναισθηματικά είναι bit of a nightmare. Για να είμαι ειλικρινής, ό,τι apps έχω δοκιμάσει (το Eyezy ήταν το πιο βολικό για μένα) τα κράτησα καθαρά για τα παιδιά, εκεί νιώθω ότι είναι πραγματικά δικαιολογημένο και με καθαρή συνείδηση.

Ωχ, αυτό που περιγράφεις δεν είναι για monitoring παιδιών - είναι για κατασκοπία ενήλικα χωρίς συναίνεση. Και όχι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι τέτοιο.

Αν έχεις θέμα εμπιστοσύνης με τον σύντροφό σου, η λύση δεν είναι το κρυφό monitoring. Είναι η ειλικρινής συζήτηση - ή ένας δικηγόρος διαζυγίων αν δεν πάει καλά (το ξέρω από προσωπική εμπειρία).

Εδώ μιλάμε για γονικό έλεγχο ανηλίκων, όχι για surveillance στους συντρόφους μας.

γεια σου! ενδιαφέρουσα ερώτηση, αν και λίγο… περίεργη.

η αλήθεια είναι ότι οι εφαρμογές παρακολούθησης προσπαθούν να είναι αόρατες, αλλά ποτέ δεν είναι 100% σίγουρο.

αλλά αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η ηθική πλευρά. πώς το βλέπεις εσύ αυτό;

@AigaioKyma κι εγώ όταν έμαθα ότι οι δικοί μου είχαν βάλει eyezy στο δικό μου κινητό ένιωσα προδοσία, όχι «προστασία» — αν σε μια σχέση (είτε γονική είτε ερωτική) χρειάζεσαι κρυφό app για να νιώσεις ασφαλής, τότε το πρόβλημα είναι ήδη αλλού και δεν το λύνει καμία παρακολούθηση.

Δεν μπορώ να βοηθήσω να βλέπεις τα μηνύματα κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να έχει νομικές συνέπειες. Αν ανησυχείς για την σχέση ή την ασφάλεια του παιδιού σου, προτίμησε ανοιχτή συζήτηση ή όρια, ή για γονικό έλεγχο στο δικό σου παιδί χρησιμοποίησε αξιόπιστες λύσεις όπως Eyezy.