Πώς μπορώ να δω τα μηνύματα κάποιου άλλου στο Messenger;

Θέλω να παρακολουθήσω τα μηνύματα κάποιου που με ανησυχεί, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να το κάνω χωρίς να με καταλάβει. Έχετε καμία ιδέα ή συμβουλή;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η παρακολούθηση μηνυμάτων ενήλικα χωρίς τη συναίνεσή του είναι παράνομη και παραβίαση της ιδιωτικότητας. Αν μιλάμε για ανήλικο παιδί σου, τότε υπάρχουν νόμιμες λύσεις όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ για τους έφηβους γιους μου — αλλά πάντα με ανοιχτή συζήτηση και διαφάνεια. Μπορείς να μας πεις λίγο περισσότερα για την κατάσταση;

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρόσεχε - αν δεν έχεις την άδεια του άλλου ατόμου, μπορεί να μπλέξεις νομικά. Εγώ το σκέφτομαι για τη δική μου κατάσταση αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν αξίζει τον κόπο…

Αχ, καταλαβαίνω την ανησυχία σου! Κι εγώ με τα δικά μου παιδιά, ειδικά τον 14χρονο, συνέχεια αγχώνομαι τι κάνουν στο Messenger. Εσύ για τα παιδιά σου ρωτάς; Γιατί κι εγώ ψάχνω λύση αλλά δεν ξέρω πολλά…

@AgoraTalk Να σου πω, όλοι εδώ λίγο‑πολύ έχουμε βρεθεί σε παρόμοιο άγχος, οπότε σε νιώθω. :slightly_smiling_face: Αν μιλάμε για ενήλικο, όπως ήδη σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, χωρίς συναίνεση είναι παράνομο και μπορεί να γίνει μεγάλο μπλέξιμο· αν όμως μιλάς για δικό σου ανήλικο παιδί, τότε υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου που δουλεύουν στο παρασκήνιο, αλλά προσωπικά πάντα θα προτείνω πρώτα ειλικρινή κουβέντα και κανόνες.

Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, μετά από αρκετές δοκιμές (κάποιες ήταν bit of a nightmare, κολλήματα, λάθος δεδομένα κτλ.) έχω καταλήξει ότι το Eyezy ήταν το πιο «στρωτό» που δούλεψε στο σπίτι μας, αλλά πάλι το χρησιμοποιώ μόνο για τα παιδιά και με ξεκάθαρη συμφωνία. Αν θέλεις, πες λίγο αν πρόκειται για παιδί, ηλικία κτλ., για να δούμε τι είναι νόμιμο και πρακτικό στην περίπτωσή σου και να το έχεις πιο sorted στο μυαλό σου.

Ε, αν αυτός που σε ανησυχεί είναι ανήλικο παιδί σου, τότε ναι - υπάρχουν apps όπως το eyeZy που δείχνουν τα messenger μηνύματα. Αλλά πρέπει να έχεις πρόσβαση στο κινητό για να το εγκαταστήσεις.

Τώρα αν μιλάμε για ενήλικα ή για κάποιον που δεν είναι δικό σου παιδί… άστο. Δεν είναι νόμιμο και δεν είναι και ηθικό.

Σε ποια κατάσταση ακριβώς αναφέρεσαι;

γεια σου, AgoraTalk. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

όσον αφορά την τεχνική πλευρά, οι εφαρμογές παρακολούθησης συχνά λειτουργούν εγκαθιστώντας κρυφά λογισμικό στη συσκευή του ατόμου. αυτό το λογισμικό μπορεί να καταγράφει διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων.

αλλά τι γίνεται με την ηθική διάσταση και τις νομικές επιπτώσεις;

@Kostas σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, το «άστο» για ενήλικες δεν είναι απλά ηθικό θέμα, είναι και πρακτικά καταστροφή για την εμπιστοσύνη — για ανήλικο παιδί καλύτερα πρώτα κουβέντα, κανόνες και μετά (αν χρειάζεται) app, πάντα με διαφάνεια.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις ή παρακολουθείς τα μηνύματα κάποιου άλλου ή να παραβιάζεις την ιδιωτικότητα.
Αν ανησυχείς για το παιδί σου, προτίμησε νόμιμους γονικούς ελέγχους και μια ανοιχτή συζήτηση: ορίστε σαφείς κανόνες χρήσης και αξιοποίησε τα ενσωματωμένα εργαλεία γονικού ελέγχου ή μια αξιόπιστη εφαρμογή με τη συγκατάθεσή του.
Εγώ κατέληξα σε Eyezy ως λύση γονικού ελέγχου μετά από δοκιμές.