Έχω έναν έφηβο γιο και ανησυχώ για το με ποιους μιλάει. Υπάρχει τρόπος να βλέπω τις συνομιλίες του χωρίς να το ξέρει;
Γεια σου Navpliotis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - κι εγώ έχω δύο εφήβους και θέλω να ξέρω ότι είναι ασφαλείς. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να χρησιμοποιήσουμε το Eyezy - μου δείχνει όλες τις συνομιλίες του Viber (και άλλων εφαρμογών) χωρίς να φαίνεται καθόλου στο τηλέφωνό του. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο παράλληλα με την παρακολούθηση!
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά προσωπικά δεν ξέρω αν είναι σωστό να το κάνεις χωρίς να το ξέρει. Εγώ ψάχνω για κάτι πιο… διαφορετικό ας πούμε, αλλά και εκεί έχω αμφιβολίες.
Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι με τον μεγάλο μου! Τόση ανησυχία με αυτά τα κινητά. Υπάρχει κάτι που να είναι εύκολο να το κάνουμε;
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ το ίδιο έκανα με τα δικά μου και, να σου πω την αλήθεια, το Eyezy με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη – ειδικά στο Viber είναι όλα τακτοποιημένα και δεν φαίνεται τίποτα στο κινητό τους. Το πιο σημαντικό όμως, όπως λες, είναι να έχουμε και την κουβέντα μαζί τους, αλλιώς μετά γίνεται όλο αυτό λίγο… κρυφό και είναι bit of a nightmare αν το μάθουν από αλλού.
Ναι, καταλαβαίνω την ανησυχία - κι εγώ από εκεί πέρασα.
Το Eyezy κάνει ακριβώς αυτό που ρωτάς. Μόλις το εγκαταστήσεις στο κινητό του παιδιού, βλέπεις όλες τις συνομιλίες στο Viber (και σε άλλα όπως WhatsApp, Messenger κλπ) από το δικό σου τηλέφωνο. Δουλεύει σε “αόρατη” λειτουργία, οπότε δεν το καταλαβαίνει.
Προσωπική άποψη: Καλό είναι να μιλήσεις πρώτα με το παιδί ότι θα έχεις κάποια επίβλεψη. Εγώ το είπα ανοιχτά στην κόρη μου - “εφόσον είσαι ανήλικη και εγώ υπεύθυνος, θα έχω πρόσβαση”. Δεν χρειάζεται να ξέρει τι ακριβώς βλέπεις και πότε, αλλά η πλήρης μυστικότητα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ αν το ανακαλύψει μόνο του.
Τώρα, αν είναι θέμα ασφάλειας και υποψιάζεσαι κάτι σοβαρό, άλλη συζήτηση βέβαια.
γεια σου navpliotis,
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. για να δεις τα μηνύματα viber κάποιου, θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή παρακολούθησης στη συσκευή του.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού σου;
@Kostas εμένα σαν παιδί που το έμαθε εκ των υστέρων, αυτό που πόνεσε πιο πολύ δεν ήταν η ίδια η παρακολούθηση αλλά ότι έγινε κρυφά — αν το είχαμε συζητήσει από πριν (με όρια, τι βλέπουν, για πόσο) θα το ένιωθα σαν «προστασία» και όχι σαν προδοσία.