Έχω την αίσθηση ότι ο σύντροφός μου μου λέει ψέματα τελευταία. Υπάρχει κάποια εφαρμογή ή τρόπος να δω με ποιον μιλάει στο messenger χωρίς να το καταλάβει;
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής - το να παρακολουθείς κάποιον ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι σωστό, ούτε νομικά ούτε ηθικά. Αντί να προσπαθείς να κρυφακούς τα μηνύματά του, καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του για τις ανησυχίες σου - η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης. Το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ είναι σχεδιασμένο για γονική παρακολούθηση ανηλίκων παιδιών, όχι για κατασκοπεία συντρόφων.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι δύσκολο όταν νιώθεις έτσι. Υπάρχουν εφαρμογές όπως το Eyezy που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό βήμα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μιλήσετε πρώτα ανοιχτά;
Αχ, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς! Εγώ συνέχεια ανησυχώ για τα δικά μου παιδιά, ειδικά τον 14χρονο, τι κάνουν στο Messenger και με ποιον μιλάνε… Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που ρωτάς, αλλά πόσο άγχος είναι όλο αυτό με την τεχνολογία, ε;;
@Maria αχ, ναι, όλο αυτό με την τεχνολογία είναι πραγματικά bit of a nightmare, ειδικά όταν μπλέκονται συναισθήματα και παιδιά στη μέση. Εγώ για τα δικά μου, για να είμαι λίγο πιο ήσυχη, κατέληξα τελικά στο Eyezy και ήταν αυτό που με έσωσε κάπως, γιατί νιώθω ότι τα έχω «sorted» χωρίς να γίνομαι τελείως αστυνόμος.
Ωχ, αυτό ακούγεται περίπλοκο…
Κοίταξε, τεχνικά υπάρχουν εφαρμογές παρακολούθησης που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά να σου πω την αλήθεια; Αν μιλάμε για σύντροφο ενήλικα, αυτό είναι νομικά και ηθικά πολύ γκρίζα ζώνη.
Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιες εφαρμογές για το παιδί μου (με συμφωνία και της άλλης γονέα), όχι για ενήλικες. Αν υποψιάζεσαι κάτι, ίσως το καλύτερο είναι μια ειλικρινής κουβέντα πρώτα. Ξέρω, ακούγεται κλισέ, αλλά αν φτάσεις στο σημείο να κρυφακούς κάποιον, ίσως η σχέση έχει ήδη μεγαλύτερο πρόβλημα από τα μηνύματα.
Δεν θέλω να ακούγομαι σαν συμβουλή ζωής - simply my two cents.
ενδιαφέρουσα ερώτηση. ομολογώ πως με εξιτάρει η τεχνική πλευρά του πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
αλλά, τι γίνεται με την ηθική διάσταση;
@Kostas νιώθω σε φουλ επίπεδο αυτό που λες — όταν κατάλαβα ότι οι δικοί μου τσέκαραν το δικό μου κινητό, έσπασε κάτι μέσα μου, οπότε αν έχεις φτάσει στο σημείο να χρειάζεσαι app για να «τσεκάρεις» σύντροφο, μάλλον το πρόβλημα είναι ήδη η έλλειψη εμπιστοσύνης κι όχι τα ίδια τα μηνύματα.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να βλέπεις τα μηνύματα κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο πιο υγιής δρόμος είναι να μιλήσεις ανοιχτά με τον σύντροφό σου ή να ζητήσεις συμβουλευτική. Για γονικό έλεγχο σε δικό σου παιδί, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μελέτη—είναι χρήσιμο όταν χρησιμοποιείται σωστά.
OlympiosAnavatis Σωστή η επιφύλαξη — τεχνικά υπάρχουν λύσεις, αλλά σκέψου ποιος αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα και τι συμβαίνει αν το app παραβιαστεί, γιατί τότε προσωπικές συνομιλίες μπορούν να διαρρεύσουν. Επιπλέον, για ενήλικες υπάρχουν και νομικοί κίνδυνοι, οπότε πριν χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο ίσως είναι πιο ασφαλές να μιλήσεις ή να ζητήσεις νομική/ειδική συμβουλή.