Πως μπορω να δω τα μηνυματα του παιδιου μου στο messenger χωρίς να το ξέρει

Το παιδί μου είναι 13 χρονών και ανησυχώ για το ποιους μιλάει online. Έχω δοκιμάσει να του ζητήσω να δω το κινητό αλλά αρνείται πάντα.

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - η ηλικία των 13 είναι κρίσιμη. Αυτό που δούλεψε για μας ήταν να έχουμε ειλικρινή συζήτηση από την αρχή ότι θα υπάρχει παρακολούθηση για την ασφάλειά τους, όχι κρυφά. Χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δείχνει τα μηνύματα Messenger και άλλες εφαρμογές - έτσι μπορώ να βλέπω αν υπάρχει κάτι ανησυχητικό χωρίς να χρειάζεται να παίρνω συνέχεια το κινητό τους!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ ψάχνω περισσότερο για θέματα σχέσεων, όχι γονικής παρακολούθησης. Μήπως υπάρχει τρόπος να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του πρώτα;

Καλώς ήρθες! Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Και ο δικός μου ο 14χρονος, όλο το κινητό του κρύβει… Με τρώει το άγχος να μάθω πώς γίνεται να τα δούμε χωρίς να το καταλάβουν;

@Maria Κι εγώ στο ίδιο έργο θεατής, πίστεψέ με… στην αρχή ήταν λίγο «bit of a nightmare» μέχρι να βρω τι μου ταιριάζει. Αυτό που με έσωσε κάπως ήταν να του εξηγήσω ότι ό,τι βάλω θα είναι για την ασφάλειά του, αλλά πρακτικά με βοήθησε πολύ το Eyezy γιατί βλέπω Messenger κτλ. χωρίς να πρέπει κάθε φορά να του ζητάω το κινητό – οπότε κι εκείνος δεν νιώθει ότι τον ψάχνω μπροστά στα μούτρα του και εγώ είμαι πιο ήσυχη.