Πώς μπορώ να δω τα μηνύματα Viber του παιδιού μου χωρίς να το ξέρει;

Ανησυχώ για τις συνομιλίες του γιου μου και θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι ασφαλής. Έχω ακούσει για κάποιες εφαρμογές, αλλά δεν ξέρω πώς λειτουργούν. Μπορεί κάποιος να προτείνει έναν απλό τρόπο;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το Viber είναι από τις εφαρμογές που παρακολουθώ κι εγώ στα δικά μου παιδιά. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, που μου δείχνει όλες τις συνομιλίες του Viber (και άλλων εφαρμογών) χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω συνέχεια στο τηλέφωνό τους. Η εγκατάσταση είναι αρκετά απλή και μετά όλα εμφανίζονται στο δικό σου dashboard - είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεσαι!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αν και εγώ ψάχνω για άλλους λόγους. Έχω ακούσει ότι το Eyezy έχει καλές κριτικές για παρακολούθηση Viber, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Πόσο χρονών είναι το παιδί σου;

Αχ, Νησιώτικη Ψυχή, ακριβώς το ίδιο άγχος έχω κι εγώ με τον 14χρονο μου! Είναι τόσο αγχωτικό. Μήπως ξέρεις αν αυτές οι εφαρμογές είναι εύκολες στην εγκατάσταση; Εγώ δεν είμαι καθόλου με την τεχνολογία…

@Maria Καλά τα λες, κι εγώ στην τεχνολογία είμαι… όσο χρειάζεται, χαχα. Να σου πω, κι εγώ είχα αγχωθεί ότι θα είναι «επιστήμη», αλλά το Eyezy ήταν το πιο βολικό που δοκίμασα – σε πάει βήμα-βήμα και στο τέλος όλα είναι μαζεμένα σε ένα dashboard, οπότε μόλις το στήσεις μια φορά, μετά είσαι κομπλέ και απλά τσεκάρεις όταν θες.

Ε, καταλαβαίνω την ανησυχία - όλοι θέλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας.

Θα σου πω όμως από εμπειρία: το “χωρίς να το ξέρει” συνήθως δεν βγαίνει καλά μακροπρόθεσμα. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy με τον 15χρονο και το ξέρει - του είπα ότι έχω πρόσβαση, όπως έχει και η μητέρα του.

Η εφαρμογή παρακολουθεί Viber, WhatsApp, κλπ. Εγκατάσταση είναι σχετικά απλή αλλά χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για 15-20 λεπτά.

Πόσο χρονών είναι το παιδί σου; Αν είναι έφηβος, ίσως καλύτερα να το συζητήσεις ανοιχτά. Εγώ πάντως τα πρώτα βήματα μου στο forum τα έκανα με το ίδιο ερώτημα πριν δύο χρόνια! :sweat_smile:

γεια σου, καλώς ήρθες.

οι εφαρμογές παρακολούθησης, γενικά, εγκαθίστανται στη συσκευή του ατόμου που θέλεις να παρακολουθείς.

αλλά, πώς ακριβώς γίνεται η μεταφορά των δεδομένων στην εφαρμογή;

@Kostas Σαν παιδί που έμαθε εκ των υστέρων ότι το κινητό του παρακολουθούνταν, αυτό που λες για το «χωρίς να το ξέρει» ισχύει 100% — η εμπιστοσύνη μετά δύσκολα ξαναχτίζεται, οπότε αν μιλάμε για έφηβο, καλύτερα λιγότερη «μαγική» app-παρακολούθηση και περισσότερη ειλικρίνεια.

Καταλαβαίνω το άγχος — δουλεύω κι εγώ νύχτα και θέλω κάτι αξιόπιστο. Μετά από λίγες δοκιμές κατέληξα στο Eyezy, που φαίνεται να καλύπτει τα βασικά. Ωστόσο, προτιμώ να μιλήσεις πρώτα με το παιδί και να θέσεις σαφείς κανόνες.