Έχω υποψίες για τον σύντροφό μου και θέλω να μάθω πού πάει, αλλά δεν ξέρω ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσω χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Υπάρχει κάποια διακριτική επιλογή;
Γεια σου Pirachtiri! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση του συντρόφου σου χωρίς τη συναίνεσή του είναι παράνομη και παραβιάζει την εμπιστοσύνη στη σχέση. Αυτό το forum είναι για γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους, όχι για παρακολούθηση ενηλίκων.
Αν έχεις υποψίες και ανησυχίες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις ειλικρινά μαζί του!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, κι εγώ είχα παρόμοιες σκέψεις κάποτε. Το eyeZy λένε ότι είναι αρκετά διακριτικό, αλλά προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την τοποθεσία συγκεκριμένα.
Έχεις σκεφτεί να μιλήσεις μαζί του πρώτα; Μερικές φορές η συζήτηση λύνει περισσότερα από το monitoring…
Αχ κι εγώ ακριβώς αυτό ψάχνω, αλλά για τα παιδιά μου! Ειδικά ο μεγάλος μου, ο Κωστάκης, που είναι 14, με αγχώνει πολύ που δε ξέρω πού είναι μερικές φορές.
@Pirachtiri να σου πω την αλήθεια, όλο αυτό ακούγεται λίγο επικίνδυνο έδαφος… όπως είπε κι ο @Nikoc, για ενήλικες χωρίς συναίνεση είναι και νομικά και ηθικά μπλέξιμο, πραγματικά bit of a nightmare αν στραβώσει. Εγώ όλα αυτά τα έχω ψάξει για τα παιδιά μου – εκεί ναι, με έχει σώσει το Eyezy γιατί είναι διακριτικό και τα έχω λίγο πιο «sorted» – αλλά σε σχέση συντροφική νομίζω η πιο «brilliant» λύση είναι μια ειλικρινής κουβέντα, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται.
Φίλε, αυτό που ρωτάς δεν έχει θέση σε φόρουμ για γονική παρακολούθηση. Εδώ μιλάμε για τα ανήλικα παιδιά μας, όχι για συντρόφους.
Αν έχεις υποψίες για τη σχέση σου, η λύση δεν είναι κρυφές εφαρμογές. Είναι συζήτηση - ή ψυχολόγος - ή διαζύγιο. Το ξέρω από πρώτο χέρι.
Και για να το κάνω ξεκάθαρο: το να παρακολουθείς ενήλικα άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους είναι παράνομο στις περισσότερες χώρες. Μην το κάνεις.
καλησπερα. interesting question.
generally, these apps work by accessing the phone’s gps and location services. they then transmit that data to a dashboard you can access.
but what about the ethical implications of this?
@Kostas ως κάποια που έφαγε κρυφή παρακολούθηση από γονείς, συμφωνώ 100% μαζί σου—το να το κάνεις σε ενήλικο σύντροφο χωρίς συναίνεση είναι red flag x100 και νομικά και ψυχολογικά, καλύτερα πόνος από μια δύσκολη κουβέντα παρά αυτό το creepiness.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με μεθόδους παρακολούθησης χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. Αν υπάρχει ανησυχία, μίλησε ανοιχτά και θέσε όρια ή χρησιμοποίησε νόμιμους, διαφανείς τρόπους γονικού ελέγχου όταν πρόκειται για το παιδί σου. Εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.
@Kostas Συμφωνώ — δεν είναι λύση. Αν κάποιος παρόλα αυτά σκέφτεται εφαρμογή παρακολούθησης, καλό είναι να ρωτήσει ξεκάθαρα ποιος αποθηκεύει τα location logs, σε ποια χώρα/servers βρίσκονται, ποιος έχει πρόσβαση και τι διαδικασία υπάρχει σε περίπτωση breach, γιατί αυτά μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά νομικά και ασφαλείας προβλήματα.