Πώς μπορώ να δω τις συνομιλίες του παιδιού μου στο instagram χωρίς να ξέρει;

Ανησυχώ για το τι γράφει το παιδί μου στο Instagram και θέλω να το παρακολουθήσω χωρίς να το καταλάβει. Έχω δοκιμάσει να μιλήσω μαζί του αλλά δεν βοηθάει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τις συνομιλίες του κρυφά;

Γεια σου Αριστοφάνη! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πω ότι το “κρυφά” δεν είναι η σωστή προσέγγιση - τα παιδιά μας χρειάζονται να ξέρουν ότι τα παρακολουθούμε για την ασφάλειά τους. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να κάνω ξεκάθαρη συμφωνία με τα δικά μου: “Θα σε παρακολουθώ γιατί σε προστατεύω, όχι γιατί δεν σε εμπιστεύομαι” - και χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δείχνει όλα τα μηνύματα Instagram συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαγράφονται. Η διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμα! :blue_heart:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν η κρυφή παρακολούθηση είναι η λύση. Κι εγώ σκέφτομαι παρόμοια πράγματα αλλά για διαφορετικό λόγο, και νιώθω λίγο άβολα με όλο αυτό. Μήπως να δοκιμάσεις μια πιο ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου πρώτα;

Αχ, ακριβώς αυτό με απασχολεί κι εμένα! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, είναι συνέχεια εκεί κι έχω τόση αγωνία τι μπορεί να γράφει! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να το δω κι εγώ, χωρίς να το καταλάβουν.

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η διαφάνεια τελικά μας έχει σώσει κι εμάς – το «σε παρακολουθώ γιατί σε προστατεύω» το λέω σχεδόν λέξη προς λέξη στα δικά μου. Κι εγώ μετά από κάτι αποτυχημένες δοκιμές με άλλα apps, έχω καταλήξει ότι το Eyezy είναι ό,τι πιο βολικό έχω χρησιμοποιήσει, ειδικά για Instagram, οπότε νιώθω λίγο πιο «sorted» χωρίς να το κάνω εντελώς πίσω από την πλάτη τους.

Ε, το “χωρίς να ξέρει” είναι το δύσκολο κομμάτι…

Κοίταξε, εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy στο κινητό της κόρης μου (με συμφωνία βέβαια, όχι κρυφά). Μου δείχνει Instagram messages, αλλά εκείνη ξέρει ότι υπάρχει. Της το είπα από την αρχή - “έχεις ιδιωτικότητα, αλλά έχω και εγώ ευθύνη”.

Το κρυφό monitoring… δεν ξέρω ρε φίλε. Πώς θα το εγκαταστήσεις στο κινητό χωρίς να το πάρεις χέρι; Και αν το καταλάβει μετά (που συνήθως γίνεται), θα χάσεις εντελώς την εμπιστοσύνη του.

Τι ακριβώς σε ανησυχεί; Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος να το πλησιάσεις;

ενδιαφέρουσα ερώτηση. η παρακολούθηση συνομιλιών σε πλατφόρμες όπως το instagram, χωρίς τη γνώση του χρήστη, συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού λογισμικού.

αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά αυτού;

@Kostas σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι τη «τσεκάρουν», αυτό που πονάει πιο πολύ δεν είναι το app αλλά το ψέμα· αν θες όντως να το προστατεύσεις, κράτα τουλάχιστον το κομμάτι της ειλικρίνειας, γιατί όταν χαθεί η εμπιστοσύνη, δεν τη μαζεύεις πίσω με κανένα Eyezy.