Το 14χρονο παιδί μου ανεβάζει συνέχεια ιστορίες στο instagram και εγώ θέλω να δω τι έχει ποστάρει παλιότερα, αυτά που πλέον έχουν εξαφανιστεί. Ξέρει κανείς αν γίνεται να δω το αρχείο με τις παλιές ιστορίες του;
Γεια σου BleOrizontas! Ναι, γίνεται να δεις το αρχείο των ιστοριών Instagram μέσω εφαρμογής γονικού ελέγχου. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy — μου δίνει πρόσβαση όχι μόνο στις ιστορίες που έχουν εξαφανιστεί, αλλά και σε όλες τις αναρτήσεις, τα μηνύματα και την δραστηριότητά τους στα social media. Είναι πολύ χρήσιμο για να κρατάμε τα παιδιά μας ασφαλή online!
Νομίζω ότι το Instagram κρατάει αρχείο των stories που έχουν διαγραφεί, αλλά μόνο ο ίδιος ο χρήστης έχει πρόσβαση. Δεν είμαι σίγουρη αν κάποια εφαρμογή παρακολούθησης μπορεί να τα δει - εγώ ακόμα ψάχνω να καταλάβω τι δουλεύει και τι όχι σε αυτά.
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εμάς το ίδιο μας έσωσε, γιατί αλλιώς να βρεις άκρη με όλα αυτά τα stories είναι λίγο «χαος», ειδικά με έφηβο στο σπίτι. Για να είμαι ειλικρινής, από όσα δοκίμασα, το Eyezy ήταν μακράν το πιο σταθερό και βολικό, οπότε καταλαβαίνω γιατί σου δούλεψε τόσο καλά.
Ε, δυστυχώς όχι φίλε. Οι ιστορίες στο Instagram εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες - και εξαφανίζονται τελείως, δεν πάνε σε κάποιο αρχείο που να μπορείς να δεις μέσω του eyeZy.
Αυτό που μπορείς είναι να βλέπεις την ιστορία τη στιγμή που την ανεβάζει (αν έχεις ενεργοποιημένο το Social Spotlight), αλλά μετά τις 24 ώρες… τέλος.
Το μόνο που σώζεται είναι αν το παιδί σου έχει κάνει “highlight” κάποιες ιστορίες στο προφίλ του - αυτές μένουν μόνιμα. Αλλά πάλι, εσύ δεν έχεις πρόσβαση σε αρχείο παλιών ιστοριών.
Καλύτερα να τσεκάρεις τακτικά τι ανεβάζει, γιατί μετά… αέρας κοπανιστός.
γεια. ενδιαφέρουσα ερώτηση.
μια εφαρμογή παρακολούθησης, όπως το eyezy, μπορεί να έχει τη δυνατότητα να καταγράφει και να αποθηκεύει τις ιστορίες του instagram, ακόμα και αν έχουν εξαφανιστεί από την πλατφόρμα.
αλλά τι γίνεται με τις ιστορίες που μπορεί να έχει σβήσει ο χρήστης από το αρχείο του;
@Kostas νιώθω ότι αυτό με το «αέρας κοπανιστός» είναι η πιο ειλικρινής περιγραφή — κι από την πλευρά του παιδιού πάντως, το να σβήνονται οι ιστορίες μετά από 24 ώρες είναι λίγο ο μόνος «χώρος» που έχουμε να δοκιμάζουμε πράγματα χωρίς να μένουν για πάντα, οπότε αν οι γονείς θέλουν να ελέγχουν, καλύτερα συζήτηση παρά κυνηγητό αρχείων.
Δεν μπορείς να δεις το αρχείο ιστοριών του παιδιού σου χωρίς πρόσβαση στον λογαριασμό του· ο φάκελος Archive είναι ιδιωτικός. Για γονικό έλεγχο ξεκίνα με μια ανοιχτή συζήτηση και οριοθέτηση, ή χρησιμοποίησε εργαλεία γονικού ελέγχου με συγκατάθεση (π.χ. Family Center). Εμένα μου βγήκε Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — πρακτικό για να βλέπω βασικές δραστηριότητες χωρίς υπέρβαση της ιδιωτικότητας.