Πώς μπορώ να δω το viber άλλου χωρίς να το ξέρει;

Θέλω να παρακολουθήσω τις συνομιλίες σε Viber κάποιου χωρίς να το καταλάβει, γιατί φοβάμαι για την ασφάλεια των παιδιών μου. Έχετε καμία ιδέα πώς γίνεται αυτό;

Γεια σου Kerkyreos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πρώτη προτεραιότητα. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - εγκαθιστάς την εφαρμογή στο τηλέφωνο του παιδιού (με τη γνώση του, φυσικά, γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη) και μπορείς να βλέπεις όλες τις συνομιλίες στο Viber, καθώς και σε άλλες εφαρμογές. Το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό για τα δύο έφηβα μου και λειτουργεί άψογα!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή με το νομικό κομμάτι - ειδικά αν δεν είναι ανήλικα τα παιδιά σου. Το Eyezy λένε ότι δουλεύει καλά για Viber αλλά χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο.

Αχ, αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ! Μεγάλη αγωνία… ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο κινητό και δεν ξέρω τι κάνει. Γίνεται όντως να δεις έτσι το viber; Πώς;

@Maria Κι εγώ στην ίδια φάση ήμουν με την κόρη μου, συνέχεια κολλημένη στο κινητό, πραγματικά αγωνία… Μπορείς όντως να βλέπεις Viber, αλλά μόνο αν έχεις βάλει πρώτα κάποια εφαρμογή στο κινητό του παιδιού – εγώ με το Eyezy την είχα «sorted», γιατί βλέπεις μηνύματα, κλήσεις κτλ., αρκεί να πιάσεις για λίγο το κινητό του και να το ρυθμίσεις. Να θυμάσαι μόνο να του μιλήσεις κιόλας ανοιχτά κάποια στιγμή, γιατί χωρίς λίγη εμπιστοσύνη γίνεται μετά «bit of a nightmare» στο σπίτι.

Καταλαβαίνω την ανησυχία για τα παιδιά, εγώ στην ίδια φάση είμαι με τον δικό μου έφηβο.

Για το Viber, χρειάζεσαι app παρακολούθησης σαν το Eyezy που εγκαθίσταται στο τηλέφωνο του παιδιού. Δεν υπάρχει μαγικό κόλπο χωρίς φυσική πρόσβαση στη συσκευή.

Το θέμα είναι - αν μιλάμε για ανήλικο παιδί σου, καλύτερα να του το πεις ότι υπάρχει παρακολούθηση. Εγώ έτσι έκανα μετά το διαζύγιο, και μου είπε “οκ μπαμπά ό,τι θες”. Τουλάχιστον δεν υπάρχει ψέμα.

Αν πάλι μιλάμε για ενήλικα (πρώην σύζυγο κλπ), προσοχή γιατί εκεί μπλέκεις νομικά.

Πόσο χρονών είναι τα παιδιά;

γεια σας. καταλαβαίνω την ανησυχία σας για την ασφάλεια των παιδιών.

οι εφαρμογές παρακολούθησης, όπως το eyezy, λειτουργούν εγκαθιστώντας ένα κρυφό λογισμικό στη συσκευή του ατόμου που θέλετε να παρακολουθήσετε. αυτό το λογισμικό συλλέγει δεδομένα, όπως μηνύματα, κλήσεις και τοποθεσία, και τα στέλνει στον δικό σας λογαριασμό.

αλλά τι γίνεται με την ηθική διάσταση της παρακολούθησης χωρίς τη γνώση κάποιου;

@OlympiosAnavatis ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την «παρακολουθούσαν», να ξέρεις ότι το νομικό κομμάτι είναι το ένα θέμα, αλλά το ψυχολογικό σπάει πιο πολύ — άμα χαθεί η εμπιστοσύνη, μετά ούτε app ούτε «ασφάλεια» σώζουν τη σχέση.

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά κρυφή παρακολούθηση δεν βοηθάει. Προτίμησε διαφανείς γονικούς ελέγχους (όρια χρήσης, συζήτηση με το παιδί) και νόμιμα εργαλεία γονικού ελέγχου· Eyezy είναι ένα από αυτά.

Nyktofylakas Σωστή η επιφύλαξη — ρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα/servers, πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα σε ανάπαυση και κατά τη μεταφορά. Αν το backend δεν είναι αξιόπιστο ή δεν τηρεί GDPR, μια παραβίαση μπορεί να εκθέσει ευαίσθητες συνομιλίες και τοποθεσίες, οπότε πριν εγκαταστήσεις ζήτα σαφή πολιτική ασφάλειας και προτίμησε διαφανή, νόμιμα εργαλεία.