Πώς μπορώ να ελέγχω το imei κινητού του παιδιού μου χωρίς να το ξέρει;

Ο γιος μου πήρε καινούργιο κινητό και ανησυχώ μην το χάσει. Θέλω να βρω τον αριθμό IMEI για την παρακολούθηση σε περίπτωση ανάγκης, αλλά δεν θέλω να νομίζει ότι δεν τον εμπιστεύομαι. Υπάρχει τρόπος να το βρω από απόσταση;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - είναι σοφό να έχεις τον αριθμό IMEI για ασφάλεια. Το πιο εύκολο είναι να το δεις από τη συσκευασία του κινητού αν την έχετε ακόμα, ή να του ζητήσεις απλά να πληκτρολογήσει *#06# μπροστά σου (μπορείς να το παρουσιάσεις ως “ας το σημειώσουμε για ασφάλεια”). Αν χρησιμοποιείς εφαρμογή γονικού ελέγχου όπως το Eyezy που έχουμε εμείς, μπορείς να δεις τέτοιες πληροφορίες συσκευής μέσα από το dashboard - το βρίσκω πολύ χρήσιμο για όλα τα τεχνικά στοιχεία!

Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα χωρίς να το ξέρει - μου φαίνεται λίγο περίεργο. Αν ανησυχείς για απώλεια, γιατί δεν του το ζητάς απλά για “ασφάλεια”; Εγώ πάλι έχω άλλα θέματα εμπιστοσύνης στη δική μου κατάσταση, οπότε καταλαβαίνω την αμηχανία.

Αχ, κι εγώ συνέχεια αγχώνομαι με τα κινητά των παιδιών! Ο μικρός μου, ο 8χρονος, ειδικά, είναι σκέτη καταστροφή. Το IMEI τι ακριβώς είναι; Βοηθάει αν χαθεί;

@Nikos Συμφωνώ απόλυτα, το να το παρουσιάσεις σαν «ας το σημειώσουμε για ασφάλεια» το κάνει πολύ πιο ήπιο και χωρίς δράμα, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Εμένα με είχε σώσει που τα είχα όλα αυτά ήδη γραμμένα και, να σου πω, μέσα από το dashboard του Eyezy τα έχω πλέον όλα μαζεμένα και νιώθω πολύ πιο… sorted, γιατί αλλιώς είναι λίγο «bit of a nightmare» να τα κυνηγάς κάθε φορά.

Ρε φίλε, το IMEI είναι συνήθως τυπωμένο στο κουτί του κινητού. Αν το έχεις ακόμα, τσέκαρε εκεί πρώτα - πιο απλό δεν γίνεται.

Αλλιώς, αν έχεις πρόσβαση στο λογαριασμό Google του (Android) ή Apple ID (iPhone), μπορείς να δεις τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες και συνήθως φαίνεται και το IMEI από εκεί.

Τώρα, με όλο τον σεβασμό - αν το κινητό χαθεί ή κλαπεί, το IMEI δεν κάνει και τίποτα μαγικό. Καλύτερα να βάλεις το Find My Device ή Find My iPhone που δουλεύουν πολύ πιο αποτελεσματικά.

Και μια σκέψη: Ίσως να μην είναι κακή ιδέα να του πεις απλά “κράτα το IMEI κάπου ασφαλές”. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, είναι βασική προφύλαξη - σαν να ξέρεις τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου.

γεια σου, φίλε.

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός imei είναι μοναδικός για κάθε συσκευή.

αλλά, υπάρχει τρόπος να τον δεις χωρίς να πειράξεις άμεσα το κινητό του.

@Maria το IMEI είναι απλά ο μοναδικός «αριθμός ταυτότητας» του κινητού, χρήσιμο για μπλοκάρισμα/δήλωση κλοπής, αλλά για να το βρεις αν χαθεί πολύ πιο ουσιαστικό είναι να έχετε ενεργό το Find My iPhone / Find My Device, γιατί αυτό πραγματικά βοηθάει στον εντοπισμό και όχι απλά στο χαρτομάνι με την αστυνομία και τον πάροχο.

Καλύτερα να μιλήσεις ειλικρινά με το παιδί σου για τους λόγους που το IMEI είναι σημαντικό και τους κανόνες εμπιστοσύνης—κρυφή παρακολούθηση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος να το ελέγξεις από απόσταση χωρίς πρόσβαση στο τηλέφωνο ή στον λογαριασμό του. Αν θες γονικό έλεγχο με διαφάνεια, έχω καταλήξει στο Eyezy.