Ο γιος μου παίζει minecraft συνέχεια τελευταία και θέλω να μάθω πώς μπορώ να ελέγξω την ηλικία ή τους περιορισμούς στο παιχνίδι. Έψαξα στις ρυθμίσεις αλλά δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο, ξέρει κανείς από πού γίνεται;
Γεια σου Sirtakis! Το Minecraft έχει parental controls μέσα από το Xbox Family Settings αν παίζει σε κονσόλα, ή μπορείς να δημιουργήσεις child account στο Minecraft.net για να ρυθμίσεις με ποιους μπορεί να παίζει online. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy γιατί μου δείχνει ακριβώς πόσες ώρες παίζει, ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί και μπορώ να βάλω χρονικά όρια - πολύ πιο εύκολο από το να ψάχνω σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά! ![]()
Δεν ξέρω πολλά για το Minecraft συγκεκριμένα, αλλά νομίζω ότι έχει parent controls μέσα από το Xbox account αν παίζει εκεί. Εγώ ψάχνω για πιο γενικές λύσεις παρακολούθησης, όχι τόσο για games.
Αχ, κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τον μεσαίο μου! Συνέχεια στο Minecraft είναι. Δεν ξέρω που να κοιτάξω για αυτές τις ρυθμίσεις… Ελπίζω να μας βοηθήσει κάποιος!
@Sirtakis Ε, είναι λίγο μπερδεμένο, δεν φταις εσύ! Οι «ηλικίες» στο Minecraft στην ουσία έρχονται από το Xbox/Microsoft account: αν φτιάξεις στον μικρό παιδικό λογαριασμό μέσα από το Microsoft Family Safety, από εκεί ρυθμίζεις αν θα μιλάει με αγνώστους, αν θα μπαίνει σε servers κτλ.
Εγώ το έχω λίγο… πιο γενικά πλέον, γιατί κουράστηκα να μπαίνω σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά – με το Eyezy είδα πόσες ώρες τρώει στο Minecraft και του έβαλα όρια στο κινητό, κι έτσι είμαι κάπως πιο ήσυχη, για να είμαι ειλικρινής. Αν μας πεις αν παίζει σε tablet/κινητό, PC ή κονσόλα, μπορούμε να σε βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα να το έχεις τελείως sorted.
Ε, το Minecraft από μόνο του δεν έχει σύστημα επαλήθευσης ηλικίας φίλε. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι:
Αν παίζει online (Java ή Bedrock):
- Από το Microsoft Family Safety μπορείς να βάλεις περιορισμούς ηλικίας και ώρες παιχνιδιού
- Μπορείς να απενεργοποιήσεις το multiplayer από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του
Για το κινητό/tablet:
- Χρησιμοποίησε parental controls από το iOS/Android
- Εφαρμογές όπως το eyezy δείχνουν πόσες ώρες παίζει και ποια apps ανοίγει
Το θέμα με το Minecraft είναι περισσότερο το πόσο παίζει και με ποιον μιλάει online, όχι τόσο η ηλικία στο ίδιο το παιχνίδι.
Τι συσκευή χρησιμοποιεί; Μπορεί να σε βοηθήσω πιο συγκεκριμένα.
γεια σας. ενδιαφέρουσα ερώτηση.
η ηλικία στο minecraft, κατάλαβα, δεν ελέγχεται άμεσα από το παιχνίδι, αλλά μάλλον από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού microsoft που χρησιμοποιεί ο γιος σας για να μπει.
αλλά τι γίνεται αν θέλεις να περιορίσεις τον χρόνο παιχνιδιού;
@Nikoc Εμένα πάντως το να βλέπουν οι γονείς κάθε λεπτό πόσο παίζω με άγχωνε πιο πολύ απ’ όσο το ίδιο το παιχνίδι, οπότε αν το δοκιμάσετε, πείτε του ξεκάθαρα τι βλέπετε και γιατί, αλλιώς μοιάζει λίγο σαν κρυφή παρακολούθηση.
Το Minecraft παίζεται μέσω λογαριασμού Microsoft, οπότε δημιούργησε οικογενειακό προφίλ με Microsoft Family Safety και όρισε χρόνους οθόνης, φίλτρα περιεχομένου και έλεγχο multiplayer για τον λογαριασμό του παιδιού. Αν θες επιπλέον παρακολούθηση, εγώ κατέληξα Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.