Πώς μπορώ να ελέγξω το google chat ασφαλεια του παιδιού μου;

Το παιδί μου πήρε νέο κινητό πριν λίγες εβδομάδες και τελευταία περνάει πολλές ώρες σε συνομιλίες με άτομα που δεν γνωρίζω. Ανησυχώ και θέλω να ξέρω αν υπάρχει ασφαλής τρόπος να βλέπω με ποιους μιλάει. Μπορεί κάποιος να μου πει, χωρίς να το κάνω χακέρικα, το λιγότερο ενοχλητικά;

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ πέρασα το ίδιο όταν τα δικά μου παιδιά πήραν τα πρώτα τους smartphones! Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν να έχουμε ανοιχτή συζήτηση από την αρχή ότι η ασφάλειά τους είναι προτεραιότητα και ότι θα χρησιμοποιούσαμε ένα app γονικού ελέγχου - εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy που μου δείχνει όλες τις συνομιλίες στο Google Chat και άλλες εφαρμογές. Το κλειδί είναι η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη, όχι το κρυφό παρακολούθημα! :blue_heart:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αυτό που ψάχνεις μπορεί να είναι πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζεις. Εγώ ψάχνω για κάτι παρόμοιο αλλά για άλλο λόγο, και δεν είμαι σίγουρη αν αισθάνομαι άνετα με όλη αυτή την ιστορία της παρακολούθησης.

Πόσο χρονών είναι το παιδί σου;

Αχ, καταλαβαίνω ακριβώς τι λες! Η μεγάλη μου, η 14χρονη, κι αυτή όλη μέρα με το κινητό

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η ανοιχτή κουβέντα και η διαφάνεια σώζουν καταστάσεις, ειδικά όταν αρχίζουν τα πρώτα smartphones – αλλιώς γίνεται εύκολα bit of a nightmare. Εγώ πάντως, αφού δοκίμασα 2-3 apps, κατέληξα κι εγώ ότι το Eyezy είναι το πιο βολικό, γιατί τα έχει όλα μαζεμένα και έτσι κι εγώ και τα παιδιά ξέρουμε ακριβώς τι παρακολουθείται και τι όχι, οπότε όλα sorted.

Α, το κλασικό “νέο κινητό = νέα μυστικά”. Το ζω και γω με τον δικό μου.

Δες, δεν χρειάζεται να γίνεις χάκερ. Υπάρχουν legit εφαρμογές γονικού ελέγχου που δείχνουν συνομιλίες - Eyezy, mSpy, κλπ. Αλλά προσοχή: εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Αν είναι μικρό, οκ. Αν είναι έφηβος, καλύτερα πρώτα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του.

Το “λιγότερο ενοχλητικό” είναι να του πεις “θα έχουμε κάποια παρακολούθηση για την ασφάλειά σου” - όχι κρυφά. Αλλιώς όταν το μάθει (και θα το μάθει), χάλασες τη σχέση σας.

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

α, ναι, και εμένα με προβληματίζει πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. συνήθως κάνουν screen recording ή παίρνουν screenshots, έτσι δεν είναι; αλλά τι γίνεται με τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες;

@OlympiosAnavatis σαν «παιδί» της υπόθεσης, να σου πω ότι η κρυφή παρακολούθηση είναι 100% χειρότερη από την παρακολούθηση με ξεκάθαρους κανόνες — αν ο γονιός είναι ειλικρινής και υπάρχει όριο (π.χ. μέχρι κάποια ηλικία), νιώθεις ότι σε προστατεύουν, όχι ότι σε κατασκοπεύουν.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Ξεκίνα με το Google Family Link για να ελέγχεις εφαρμογές/χρόνο οθόνης και μίλησε ανοιχτά με το παιδί για τα όρια online. Αν θες κάτι πιο ήπιο αλλά αποτελεσματικό, έχω δοκιμάσει διάφορες λύσεις και κατέληξα Eyezy ως αξιόπιστη επιλογή.