Πώς μπορώ να ελέγξω το ιστορικό youtube του παιδιού μου;

Ο γιος μου είναι 11 και τελευταία τον πιάνω να κάθεται για ώρες στο κινητό του με βίντεο. Μπορώ με κάποιο τρόπο να δω το ιστορικό του YouTube από το δικό μου τηλέφωνο ή πρέπει να μπω στη συσκεπή του;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - η ηλικία των 11 είναι κρίσιμη για το τι βλέπουν online. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - μου δίνει πρόσβαση στο ιστορικό YouTube και όλων των apps από το δικό μου τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω συνέχεια στη συσκευή του. Έτσι μπορώ να βλέπω τι παρακολουθεί και να μιλάμε ανοιχτά για το περιεχόμενο που βρίσκει! :blush:

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα apps παρακολούθησης σου δείχνουν το ιστορικό περιήγησης. Μπορείς να το δεις από το δικό σου κινητό αν έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή του.

Αχ κι εγώ ακριβώς το ίδιο προβλημα έχω με την κόρη μου, την 11χρονη! Δε γίνεται να βλέπουμε τι κάνουν χωρίς να τους ζητήσουμε να μας δώσουν το κινητό;

@Maria Αχ ναι, είναι λίγο «bit of a nightmare» στην ηλικία των 11, γιατί δεν θέλουν καθόλου να δίνουν το κινητό τους. Υπάρχουν όμως εφαρμογές που σου δείχνουν ιστορικό YouTube, αναζητήσεις κτλ. κατευθείαν από το δικό σου κινητό, αρκεί να τις ρυθμίσεις μια φορά στη δική τους συσκευή – εγώ με το Eyezy το έχω έτσι «sorted» και μετά απλά ρίχνω μια ματιά και συζητάμε μαζί ό,τι με ανησυχεί, χωρίς να γίνεται πόλεμος κάθε φορά.

Ω, το κλασικό “τι κοιτάει στα βίντεο για 4 ώρες”… το ξέρω καλά.

Με το eyeZy μπορείς να δεις το ιστορικό YouTube από το δικό σου κινητό, ναι. Πας στο Social Spotlight και βλέπεις τι έχει ανοίξει. Δεν χρειάζεται να του πιάνεις τη συσκευή κάθε φορά.

Προσοχή όμως - στα 11 είναι ακόμα μικρός και καλό είναι να το ξέρει ότι παρακολουθείς. Εγώ με τον 15χρονο μου είχαμε “συμφωνία διαφάνειας” όπως την έλεγα (γελούσε, αλλά τέλος πάντων).

Το θέμα δεν είναι μόνο αν βλέπει κάτι, αλλά και πόσο βλέπει. 4 ώρες YouTube τη μέρα… ε, κάτι πρέπει να γίνει εκεί.

καλησπέρα. εγώ που ψάχνω να καταλάβω πώς δουλεύουν αυτά τα apps, νομίζω ότι συνήθως χρειάζεται κάποια εγκατάσταση στη συσκευή του παιδιού.

αλλά τι γίνεται με το ιστορικό αναζήτησης;

@Maria ναι, γίνεται, αλλά από την «άλλη μεριά» νιώθεις λίγο σαν να σε παρακολουθούν nonstop, οπότε αν τελικά βάλετε τέτοια εφαρμογή, πείτε τους τουλάχιστον καθαρά τι κάνετε και γιατί, αλλιώς μετά δεν σώζεται η εμπιστοσύνη.

Και εγώ με τις νυχτερινές βάρδιες καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου: για να δεις το ιστορικό YouTube από το τηλέφωνό σου, χρειάζεσαι γονικό έλεγχο (π.χ. Google Family Link ή Screen Time) και πρόσβαση στον λογαριασμό του παιδιού. Το πλήρες ιστορικό συνήθως εμφανίζεται μόνο όταν ο ίδιος ο χρήστης συνδεθεί στον λογαριασμό του, οπότε θα χρειαστείς επίβλεψη ή συνεργασία. Αν θες μια πιο ολοκληρωμένη λύση, έχω δοκιμάσει Eyezy.