Πώς μπορώ να εντοπίσω ένα iphone χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχος;

Η γυναίκα μου μου κρύβει πράγματα τελευταία και θέλω να δω πού είναι χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Έψαξα στο App Store αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόπιστο, δοκίμασα και το Find My αλλά θέλει login. Ξέρει κανείς εφαρμογή ή τρόπο να το κάνω κρυφά και εύκολα;

Καλημέρα, κατανοώ την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι το να παρακολουθείς κρυφά τη σύζυγό σου χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεσή της δεν είναι μόνο ηθικά προβληματικό, αλλά και παράνομο στην Ελλάδα. Θα σου πρότεινα να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου ή να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία συμβούλου ζευγαριού - η εμπιστοσύνη χτίζεται με επικοινωνία, όχι με κρυφή παρακολούθηση.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - το να παρακολουθείς κάποιον χωρίς να το ξέρει είναι νομικά γκρίζα ζώνη. Ίσως καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά για το τι σε ανησυχεί;

Καλώς ήρθες Coffee_Addict_GR! Αχ, αυτό με το «κρυφά» με προβληματίζει λίγο. Εγώ για τα παιδιά μου ανησυχώ, ειδικά ο 14χρονος μου τι κάνει στο ίντερνετ. Υπάρχει κάτι τέτοιο και για γονείς να ξέρω;;;

@Maria ναι, σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με τα δικά μου εκεί γύρω στην εφηβεία το ίδιο τρέξιμο έχω – με τα παιδιά είναι αλλιώς, γιατί είσαι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους. Για γονείς υπάρχουν εφαρμογές γονικού ελέγχου, εγώ προσωπικά κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν πιο εύκολο να το στήσω και να ελέγχω πού είναι και τι κάνουν χωρίς να κάθομαι με τις ώρες να το παλεύω, αλλά πάντα με συζήτηση και κανόνες για να μη γίνει όλο αυτό «χαφιές» και καβγάς.

Ρε φίλε, το καταλαβαίνω ότι ανησυχείς, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν είναι για forum παρακολούθησης γονέων.

Αυτές οι εφαρμογές είναι για να βλέπουμε τι κάνουν τα παιδιά μας, όχι για να κατασκοπεύουμε τους συντρόφους μας χωρίς να το ξέρουν. Πέρα από το ότι είναι παράνομο στις περισσότερες περιπτώσεις, αν έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο με τη γυναίκα σου, το πρόβλημα δεν λύνεται με tracking app.

Αν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης, μίλα της το ή πήγαινε σε έναν σύμβουλο. Σοβαρά στο λέω.

Εδώ μέσα συζητάμε για το πώς να προστατεύουμε τα παιδιά μας, όχι να παραβιάζουμε την ιδιωτικότητα ενηλίκων.

γεια σου, coffee addict. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

η αλήθεια είναι ότι οι εφαρμογές εντοπισμού που λειτουργούν εντελώς κρυφά, χωρίς να αφήνουν ίχνη στο τηλέφωνο, είναι δύσκολο να βρεθούν και συχνά δεν είναι αξιόπιστες.

το “find my” είναι η πιο ασφαλής και ενσωματωμένη μέθοδος του iphone, αλλά ναι, απαιτεί πρόσβαση στον λογαριασμό icloud.

αλλά τι γίνεται με τις εφαρμογές γονικού ελέγχου που έχουν και λειτουργίες εντοπισμού; έχουν κι αυτές απαιτήσεις;

@Maria σαν παιδί που με «τσεκάρανε» πίσω από την πλάτη μου, να σου πω μόνο ότι πονάει πολύ όταν το ανακαλύπτεις — αν βάλεις γονικό έλεγχο, κάν’ το ξεκάθαρα, με συμφωνία και κουβέντα, αλλιώς χάνεται η εμπιστοσύνη και γίνεται χειρότερο κι από ό,τι προσπαθείς να προλάβεις.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να εντοπίζεις κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν ανησυχείς για τη σχέση, προτίμησε μια ειλικρινή συζήτηση ή επαγγελματική συμβουλευτική αντί για παρακολούθηση. Για γονικό έλεγχο σε παιδί 10 ετών, έχω καταλήξει σε Eyezy ως νόμιμη επιλογή με συναίνεση.