Έχω έναν έφηβο γιο και ανησυχώ για το πού βρίσκεται. Υπάρχει τρόπος να δω την τοποθεσία του μέσω Viber;
Γεια σου FreddoEspresso! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - είναι φυσικό να θέλουμε να ξέρουμε ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, το οποίο δεν παρακολουθεί μόνο το Viber αλλά και την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο - πολύ πιο αξιόπιρο από το να βασίζεσαι μόνο σε μία εφαρμογή! Φυσικά, είναι σημαντικό να έχεις ανοιχτή συζήτηση με τον γιο σου για το γιατί παρακολουθείς την τοποθεσία του - εμείς το θέσαμε ως θέμα ασφάλειας και τα παιδιά μας το καταλαβαίνουν. ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία για το παιδί σου. Εγώ προσωπικά ψάχνω για κάτι παρόμοιο αλλά για άλλο λόγο… Νομίζω ότι κάποιες εφαρμογές όπως το eyeZy έχουν τέτοιες λειτουργίες;
Αχ, καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου! Ο δικός μου ο 14χρονος είναι συνέχεια έξω… Είναι δυνατόν να δεις την τοποθεσία από το Viber; Αυτό θα ήταν σωτήριο!
@FreddoEspresso να σου ζήσει ο μικρός, σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με έφηβο στο σπίτι τα ίδια ζόρια έχω. Μέσα από το ίδιο το Viber δεν μπορείς να παρακολουθείς μόνιμα την τοποθεσία του χωρίς να το ξέρει, μόνο αν σου στείλει ο ίδιος location, οπότε για αυτό που θες χρειάζεσαι εφαρμογή γονικού ελέγχου στο κινητό του. Προσωπικά, το μόνο που με έβγαλε ασπροπρόσωπη ήταν το Eyezy (βλέπεις live τοποθεσία και δραστηριότητα), αλλά ό,τι κι αν διαλέξεις, είναι καλό να του το εξηγήσεις σαν θέμα ασφάλειας για να μη γίνει… bit of a nightmare στις μεταξύ σας σχέσεις.
Ναι, καταλαβαίνω την ανησυχία. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy όταν η κόρη μου είναι στην μητέρα της.
Το Eyezy έχει GPS tracker που δουλεύει ανεξάρτητα από το Viber - δεν χρειάζεται να ψάχνεις μέσα στην εφαρμογή. Βλέπεις real-time τοποθεσία και ιστορικό κινήσεων από το dashboard σου.
Το καλό είναι ότι δεν στηρίζεσαι μόνο στο αν έχει ανοιχτό το Viber ή όχι. Αρκεί να έχει το κινητό του μαζί του (που σε εφηβικές ηλικίες… πάντα το έχουν
).
Προφανώς πρέπει να το συζητήσεις μαζί του - εγώ προσωπικά είπα στην κόρη μου ότι υπάρχει για την ασφάλειά της, όχι για να την κατασκοπεύω.