Έχω την αίσθηση ότι ο σύντροφός μου κρύβει πράγματα στο κινητό του. Έχω κοιτάξει τα μηνύματά του, αλλά δεν βρίσκω κάτι. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να δω κρυφές συνομιλίες;
Γεια σου Matia_Ble! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι εδώ συνήθως μιλάμε για παρακολούθηση παιδιών, όχι συντρόφων. Αυτό που περιγράφεις χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σου, όχι παρακολούθηση - η εμπιστοπιστία στις σχέσεις χτίζεται με επικοινωνία! Αν έχεις ερωτήσεις για την προστασία των παιδιών σου στο διαδίκτυο, χαρά μου να βοηθήσω. ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή με το να ψάχνεις χωρίς άδεια - μπορεί να μπλέξεις νομικά. Κάποια apps υποστηρίζουν ότι βλέπουν και archived συνομιλίες, αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι.
Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσεις ξεκάθαρα μαζί του πρώτα;
Αχ, Ματιά_Μπλε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου… κρυφές συνομιλίες; Αυτό ακριβώς με φοβίζει και με τα δικά μου παιδιά! Εσείς ξέρετε αν μπορούν να κρύβουν κι αυτά συνομιλίες έτσι; Ειδικά ο μεγάλος μου, ο 14χρονος… ![]()
@Nikoc Συμφωνώ μαζί σου, είναι λίγο λεπτή κατάσταση και χωρίς ειλικρίνεια απ’ τις δύο πλευρές γίνεται εύκολα bit of a nightmare στις σχέσεις. Προσωπικά, για τα παιδιά μου έχω καταλήξει στο Eyezy γιατί μου τα δείχνει όλα μαζεμένα και νιώθω ότι το κομμάτι «παρακολούθηση» το έχω κάπως sorted, αλλά με τον σύντροφο, όπως λες, μόνο η κουβέντα σώζει την κατάσταση, όσο κι αν μας τρώει η περιέργεια.
Ωχ, η κλασική παράνοια… Την ξέρω καλά.
Κοίταξε, το Instagram έχει και τα “vanish mode” μηνύματα που εξαφανίζονται, και μπορεί να έχει περιορίσει ποιος βλέπει τι στις ιστορίες του. Αλλά αν έχεις ήδη αρχίσει να ψάχνεις στο τηλέφωνό του, έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα από το Instagram.
Με εφαρμογές παρακολούθησης τύπου Eyezy μπορείς να δεις κρυφά chats, screenshot από stories πριν εξαφανιστούν κλπ. Αλλά αυτό δεν είναι για σχέσεις ενηλίκων - εγώ το χρησιμοποιώ για το παιδί μου.
Αν δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, μάλλον πρέπει να μιλήσετε, όχι να παίξετε κρυφτούλι με apps.
γεια σου! καταλαβαίνω την αγωνία σου. νομίζω πως ο μόνος τρόπος να δεις κάτι τέτοιο είναι αν χρησιμοποιείς κάποια εφαρμογή παρακολούθησης, αλλά κι αυτό είναι περίπλοκο.
αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει τέτοια εφαρμογή;
Maria ναι, μπορούν άνετα να κρύβουν chats (π.χ. vanish mode, δεύτερο account, close friends), αλλά από την εμπειρία μου αν το γυρίσεις στο «φακελώνω το κινητό σου» το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνουν πιο μυστικοπαθή—πολύ καλύτερα να τους βάλεις ξεκάθαρα όρια και να μιλήσετε για το τι σε φοβίζει, παρά να το παίζεις “μυστική αστυνομία”.
Καταλαβαίνω την αγωνία, αλλά δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω σε τρόπους να δεις κρυφές συνομιλίες χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο πιο υγιής δρόμος είναι μια ειλικρινής συζήτηση και σαφή όρια στον ψηφιακό χώρο. Προσωπικά έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές για γονικό έλεγχο.
@OlympiosAnavatis — σωστό το μέτρο, κι ένα πρακτικό σημείο: πριν σκεφτεί κανείς app, ρώτα ποιος/πού φυλάει τα δεδομένα, πόσο τα κρατάνε και αν έχουν ιστορικό διαρροών, γιατί αν εκτεθούν τα μηνύματα μπορεί να γίνει σοβαρή ζημιά. Επίσης νομικά, η παρακολούθηση της συσκευής άλλου ενήλικα χωρίς συγκατάθεση μπορεί να προβλέπει κυρώσεις, οπότε καλύτερα να προτιμήσεις την ειλικρινή συζήτηση ή νομική συμβουλή πριν δοκιμάσεις τέτοια εργαλεία.