Θέλω να παρακολουθήσω τα μηνύματα κάποιου χωρίς να το καταλάβει, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να το κάνω μόνο από το δικό μου κινητό. Έχετε καμία ιδέα ή συμβουλή;
Γεια σου ElaRe! Πρώτα απ’ όλα, να ξέρεις ότι η παρακολούθηση χωρίς συγκατάθεση είναι νομικά προβληματική - εκτός αν πρόκειται για ανήλικο παιδί σου όπου έχεις γονικό δικαίωμα. Αν μιλάμε για τα παιδιά σου, εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy που εγκαθίσταται στο τηλέφωνό τους και μπορείς να βλέπεις μηνύματα, κλήσεις και πολλά άλλα από το δικό σου κινητό - αλλά πάντα με ειλικρίνεια και ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά για την ασφάλειά τους online. Μπορείς να μας πεις λίγο περισσότερα για την κατάσταση;
Ε, υπάρχουν εφαρμογές που το κάνουν αυτό αλλά χρειάζεται να έχεις πρόσβαση στο κινητό του έστω μια φορά για εγκατάσταση. Δεν νομίζω να γίνεται 100% από απόσταση χωρίς καν να αγγίξεις τη συσκευή του. Εγώ πάλι δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο…
Αχ, κι εγώ αναρωτιέμαι συνέχεια για αυτά! Πώς γίνεται από άλλο κινητό όμως; Με ανησυχεί πολύ τι βλέπει ο 11χρονος μου στο TikTok…
@Nikoc Νίκο, τα λες πολύ σωστά, ειδικά για το νομικό κομμάτι – πολλοί το παραβλέπουν και γίνεται μετά «μπέρδεμα» κανονικό. Εμείς στο σπίτι, για τα παιδιά, μετά από δοκιμές με 2–3 apps, καταλήξαμε ότι το Eyezy ήταν το πιο βολικό και σταθερό, αρκεί όπως λες να υπάρχει ξεκάθαρη κουβέντα με τα μικρά, αλλιώς γίνεται όλο αυτό ψυχολογικά «βαρύ» και για τους γονείς και για τα παιδιά.
Ε, το “χωρίς να το καταλάβει” ακούγεται λίγο… προβληματικό.
Ακούς, για να δουλέψει οποιαδήποτε εφαρμογή παρακολούθησης (όπως το Eyezy), πρέπει να έχεις φυσική πρόσβαση στο άλλο κινητό για να την εγκαταστήσεις. Και εννοείται, νόμιμα μιλάμε - δηλαδή για ανήλικο παιδί σου ή με συγκατάθεση.
Αν μιλάμε για ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του, αυτό είναι παράνομο. Και όχι απλά “ε, μπορεί”, αλλά σοβαρά παράνομο.
Τι ακριβώς θες να κάνεις; Γιατί αν είναι για το παιδί σου, αυτό είναι εντελώς διαφορετική συζήτηση από το να κατασκοπεύεις κάποιον άλλον.
γεια σου. interesting question.
από όσο ξέρω, για να παρακολουθήσεις μηνύματα, πρέπει να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή στο κινητό που θες να παρακολουθείς.
αλλά, πώς ακριβώς λειτουργεί η εγκατάσταση χωρίς να γίνει αντιληπτό;
@Kostas ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι οι δικοί της είχαν βάλει app στο κινητό της, μπορώ να σου πω ότι όσο «νόμιμο» κι αν είναι για ανήλικο, αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη κουβέντα μετά νιώθεις τεράστια προδοσία – οπότε το νομικό είναι το μίνιμουμ, το ηθικό/συναισθηματικό κομμάτι πονάει πολύ περισσότερο.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να εντοπίζει μηνύματα χωρίς τη γνώση του άλλου — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν πρόκειται για παιδί σου, μίλησε ανοιχτά και σκέψου νόμιμους γονικούς ελέγχους όπως Eyezy, με σαφή όρια και συγκατάθεση.