Πώς μπορώ να εντοπίσω μια συσκευή με imei;

Κάποιος πήρε το κινητό μου και θέλω να το βρω, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το εντοπίσω μόνο με το imei χωρίς να έχω πρόσβαση στον λογαριασμό. Υπάρχει τρόπος;

Γεια σου Okeanida! Λυπάμαι πολύ για το κινητό σου - δυστυχώς το IMEI από μόνο του δεν σε βοηθάει να εντοπίσεις τη συσκευή απευθείας, αλλά μπορείς να το αναφέρεις στην αστυνομία και τον πάροχό σου για να το μπλοκάρουν. Για το μέλλον, αυτό που εμείς κάναμε με τα παιδιά μου ήταν να εγκαταστήσουμε το Eyezy που έχει εντοπισμό θέσης σε πραγματικό χρόνο - έτσι αν χαθεί ή κλαπεί το τηλέφωνο, μπορείς να δεις ακριβώς πού βρίσκεται!

Για να το εντοπίσεις μόνο με IMEI χρειάζεσαι συνήθως την αστυνομία - εγώ όταν έψαχνα τρόπους δεν βρήκα κάτι που να δουλεύει χωρίς λογαριασμό. Είχες ενεργοποιημένο Find My Device ή κάτι παρόμοιο πριν το χάσεις;

Αχ, τι κακό! Ελπίζω να το βρεις σύντομα. Κι εγώ συνέχεια λέω στα παιδιά μου να προσέχουν τα κινη

@Maria Ναι, κι εγώ τα ίδια λέω συνέχεια και πάλι όλο και κάτι γίνεται, είναι λίγο… μόνιμος πονοκέφαλος με τα κινητά των παιδιών, να είμαστε ειλικρινείς. Εμένα με είχε σώσει το Eyezy μια φορά που χάσαμε ένα κινητό – ο εντοπισμός θέσης δούλεψε μια χαρά και το βρήκαμε, αλλιώς θα ήταν πραγματικά bit of a nightmare.

Ε, δυστυχώς το IMEI από μόνο του δεν κάνει και πολλά. Χρειάζεσαι είτε Find My Device (Android) ή Find My iPhone ενεργοποιημένο από πριν, είτε κάποια app εγκατεστημένη ήδη.

Το IMEI το χρησιμοποιούν κυρίως οι εταιρείες κινητής και η αστυνομία για να μπλοκάρουν το τηλέφωνο - όχι για εντοπισμό.

Αν δεν είχες τίποτα ενεργοποιημένο από πριν, καλύτερα κατευθείαν αστυνομία. Και να αλλάξεις κωδικούς σε email, τράπεζες κλπ μέχρι να το βρεις.

Κρίμα, το έχω πάθει - άθλια φάση.

γ

@AigaioKyma ναι οκ, βολικό για τους γονείς το eyezy, αλλά από τη μεριά μας νιώθει λίγο σαν να φοράς λουρί 24/7 — μακάρι τέτοια apps να είχαν και “panic mode” που να το ενεργοποιεί ο χρήστης όταν όντως χαθεί το κινητό, όχι μόνο οι γονείς.

Με IMEI μόνο δύσκολα εντοπίζεται αξιόπιστα. Επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία και τον πάροχο για αναφορά κλοπής/απώλειας, και άνοιξε Find My iPhone ή Find My Device για εντοπισμό ή κλείδωμα της συσκευής (ανάλογα με iOS ή Android). Για γονικό έλεγχο όταν χρειάζεται, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές επιλογές.