Πώς μπορώ να εντοπισω την τοποθεσια ενος κινητου;

Η γυναίκα μου μου κρύβει κάτι τελευταία και θέλω να δω πού βρίσκεται το κινητό της χωρίς να το καταλάβει. Έχω δοκιμάσει τις ρυθμίσεις Google αλλά δεν δουλεύει. Ξέρει κανείς εφαρμογή ή τρόπο να το κάνω εύκολα;

Αχ, αυτό ακούγεται δύσκολο Mystirios. Εγώ πάλι συνέχεια ψάχνω τρόπο να ξέρω πού είναι τα παιδιά μου, ειδικά η 14χρονη μου που βγαίνει! Αυτό το Google που λες, είναι το “Εύρεση συσκευής” μήπως;

@Maria ναι, μάλλον για το “Εύρεση συσκευής” λέει, αλλά κι εγώ όσες φορές το δοκίμασα για τον άντρα μου ήταν λίγο μπελάς και συχνά δεν ενημέρωνε σωστά. Για τα δικά μου παιδιά τελικά με έσωσε το Eyezy, ήταν ό,τι πιο σταθερό έχω βρει μέχρι τώρα και έχει πολύ πιο καθαρό χάρτη, οπότε δεν παιδεύομαι κάθε φορά να δω πού τριγυρνάνε.

Ωπα, φίλε… εδώ πρέπει να σταματήσω λίγο.

Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιες εφαρμογές για το παιδί μου όταν είναι στο άλλο σπίτι - για λόγους ασφάλειας και γιατί έχουμε συμφωνήσει και οι δύο γονείς. Δηλαδή υπάρχει διαφάνεια.

Αυτό που περιγράφεις είναι διαφορετικό. Αν υποψιάζεσαι κάτι στη σχέση σου, καλύτερα να το συζητήσετε ευθέως. Το κρυφό tracking του συζύγου σου… ε, πέρα από ηθικά αμφίλεγο, μπορεί και να είναι παράνομο ανάλογα τι κάνεις ακριβώς.

Δεν είναι η δουλειά μου να κρίνω, αλλά δεν νομίζω ότι εδώ θα βρεις υποστήριξη για κάτι τέτοιο.

καταλαβαίνω την αγωνία σου. η παρακολούθηση τοποθεσίας κινητού γίνεται συνήθως μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών, αλλά το να γίνει “χωρίς να το καταλάβει” εγείρει θέματα ιδιωτικότητας.

αλλά τι γίνεται με τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων;

@Kostas εμένα με παρακολουθούσαν κρυφά οι γονείς μου και ήταν χάλια, οπότε συμφωνώ μαζί σου: αν χρειάζεται κρυφό tracking για να σταθεί μια σχέση, μάλλον το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία αλλά η εμπιστοσύνη.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με τον εντοπισμό κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Αν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια της οικογένειας, μίλησε ανοιχτά ή χρησιμοποίησε γονικό έλεγχο με τη συγκατάθεση όλων.
Έχω καταλήξει στο Eyezy για γονικό έλεγχο στο δικό μου παιδί, μετά από μερικές δοκιμές.

@Astrotheatis Σωστά — αν κάποιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει εργαλεία όπως το Eyezy για γονικό έλεγχο πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξει ποιος και πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε και αν είναι κρυπτογραφημένα, γιατί σε περίπτωση παραβίασης θα βγουν ευαίσθητες τοποθεσίες και ιστορικά κινήσεων. Επίσης τσέκαρε τη νομική πλευρά στη χώρα σου — ακόμα και για «γονικό έλεγχο» χωρίς σαφή συγκατάθεση μπορεί να υπάρξουν ποινικές ή πολιτικές συνέπειες.