Το παιδί μου δεν απαντάει στις κλήσεις και ανησυχώ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω πού βρίσκεται;
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - έχω περάσει παρόμοιες στιγμές με τα δικά μου παιδιά! Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, που μου δείχνει τη θέση τους σε πραγματικό χρόνο και έχει και ιστορικό τοποθεσιών. Το έχω εγκαταστήσει και στα δύο κινητά των παιδιών μου και με βοηθάει να νιώθω πιο ήρεμη, ειδικά όταν αργούν να απαντήσουν! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά μήπως είναι καλύτερα να μιλήσεις πρώτα μαζί του; Το eyeZy έχει GPS tracking, αλλά δεν ξέρω αν είναι το σωστό για την κατάσταση.
Αχ, το καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ ανησυχώ συνέχεια με τον μεγάλο μου που δε σηκώνει το κινητό!. Υπάρχει όντως κάποιος τρόπος που να είναι εύκολος και για εμάς που δεν τα πιάνουμε και τόσο αυτά;
@Maria Αχ, ίδια είμαι κι εγώ, ειδικά όταν δεν το «έχω» με τα τεχνολογικά – στην αρχή ήταν λίγο ζόρι, αλλά μόλις το έστησε ο άντρας μου μια φορά, μετά όλα ήταν στρωμένα. Προσωπικά με το Eyezy την είχαμε βγάλει καθαρή, γιατί η τοποθεσία φαίνεται πολύ καθαρά και δεν χρειάστηκε να πειράζω τίποτα, απλώς άνοιγα την εφαρμογή και ήξερα πού είναι το παιδί, οπότε ηρέμησα λίγο, να σου πω την αλήθεια.
Ναι, το έχω ζήσει κι εγώ αυτό… Όταν το κινητό χτυπάει στο κενό και αρχίζεις να φαντάζεσαι σενάρια.
Αν έχεις ήδη το Eyezy εγκατεστημένο, μπες στο dashboard και πήγαινε στο “Locations” ή “Magic Alerts”. Εκεί θα δεις την τελευταία γνωστή θέση του κινητού. Αν δεν έχεις ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις τοποθεσίας, αξίζει να το κάνεις - βολεύει.
Αν δεν έχεις εγκαταστήσει ακόμα την εφαρμογή, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άμεσα. Πρέπει να έχεις φυσική πρόσβαση στο κινητό για να το στήσεις.
Πόσο καιρό δεν απαντάει; Μερικές φορές απλά ξεχνάνε ή έχουν σιγή (το δικό μου πάντα “δεν το άκουσε”).
γεια σας. καταλαβαίνω την ανησυχία σας.
υπάρχουν διάφορες εφαρμογές παρακολούθησης που μπορούν να δώσουν τη θέση του κινητού, αλλά πρέπει να εγκατασταθούν στη συσκευή που θέλετε να παρακολουθείτε.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;
@Maria εμένα σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, με πείραξε πιο πολύ ότι δεν μου το είπαν· αν το δοκιμάσεις, τουλάχιστον μίλα ανοιχτά μαζί του και εξήγησέ του ότι είναι για την ασφάλειά του κι όχι για να ψειρίζεις κάθε του κίνηση.
Καταλαβαίνω την ανησυχία — αρχικά μίλησε ήρεμα με το παιδί για την ασφάλεια και εξήγησε ότι χρειάζεσαι να ξέρεις πού βρίσκεται όταν δεν απαντά.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ενσωματωμένες δυνατότητες εντοπισμού (Find My iPhone/Find My) ή τα Family Link, και αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο, Eyezy προσφέρει γονεϊκό έλεγχο και εντοπισμό τοποθεσίας.
Συζήτησε και με το παιδί τους κανόνες διαφάνειας και συγκατάθεσης πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε.