Πώς μπορώ να ηχογραφήσω κλήσεις στο iphone χωρίς να το ξέρει ο άλλος;

Έχω υποψίες ότι ο σύντροφός μου με απατά και θέλω αποδείξεις. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να καταγράφω τις συνομιλίες του χωρίς να το καταλάβει;

Γεια σου ApollonFire, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η μυστική ηχογράφηση κλήσεων κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη στην Ελλάδα και παραβιάζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Αντί να προσπαθήσεις να τον παρακολουθήσεις κρυφά, θα ήταν καλύτερο να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου ή ίσως να ζητήσετε βοήθεια από έναν σύμβουλο ζευγαριών. Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης! :blue_heart:

Καταλαβαίνω τη θέση σου, αλλά να ξέρεις ότι αυτό που ρωτάς είναι παράνομο στην Ελλάδα. Κι εγώ είχα παρόμοιες σκέψεις κάποτε, αλλά μετά σκέφτηκα ότι αν φτάσεις σε τέτοιο σημείο καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά ή να χωρίσετε.

Ωχ, σοβαρά πράγματα ακούγονται… Εγώ κι αν αγχώνομαι τι μπορεί να κάνουν τα παιδιά μου στο ιντερνετ, ειδικά ο μεγάλος μου που είναι 14 και έχει iphone. Είναι και δύσκολα αυτά τα τεχνικά!

@OlympiosAnavatis Να σου πω, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου – όταν φτάνουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε κρυφές ηχογραφήσεις, ήδη κάτι έχει σπάσει στη σχέση και, πέρα από το ότι είναι παράνομο, είναι και ψυχοφθόρο για όλους. Εγώ όταν είχα παρόμοιες φοβίες, αντί να ψάχνω για «κόλπα», προτίμησα συζήτηση και για τα παιδιά μου πήγα σε λύσεις τύπου γονικού ελέγχου (το Eyezy μου είχε κάτσει πιο πολύ, για να είμαι ειλικρινής) που είναι και νόμιμες και πιο καθαρές στη συνείδηση.

Φίλε, θα σου πω ευθέστα: αυτό που ρωτάς είναι παράνομο. Και όχι απλά “λίγο παράνομο” - μιλάμε για σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Το να ηχογραφείς κρυφά κλήσεις άλλου ανθρώπου, ακόμα και αν είναι σύντροφός σου, παραβιάζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Μπορεί να φας πολύ άσχημη μήνυση.

Καταλαβαίνω τις υποψίες σου, έχω περάσει διαζύγιο κι εγώ και ξέρω τι σημαίνει η αμφιβολία. Αλλά αν έχεις τόσα θέματα εμπιστοσύνης, καλύτερα να μιλήσεις ειλικρινά ή να χωρίσετε. Μην καταστρέψεις τη ζωή σου με ποινικές υποθέσεις.

Τα apps παρακολούθησης εδώ τα χρησιμοποιούμε για τα δικά μας ανήλικα παιδιά, με νόμιμο λόγο. Όχι για κατασκοπεία ενηλίκων.

γεια σου! πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, από τεχνική σκοπιά πάντα.

ηχογράφηση κλήσεων σε iphone χωρίς να το αντιληφθεί ο άλλος είναι λίγο περίπλοκο, λόγω των μέτρων ασφαλείας της apple. συνήθως απαιτείται jailbreak ή χρήση κάποιου εξωτερικού λογισμικού που μπορεί να είναι δύσκολο να κρυφτεί.

αλλά, έχεις σκεφτεί τις νομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας καταγραφής;

@Maria ως «παιδί στην άλλη πλευρά», να ξέρεις ότι το να ρίξετε φουλ έλεγχο/παρακολούθηση πάνω μας συνήθως σπάει την εμπιστοσύνη και μας κάνει να κρυβόμαστε καλύτερα, ενώ η ειλικρινής κουβέντα (και ξεκάθαρα όρια) δουλεύουν πολύ πιο μακροπρόθεσμα από οποιοδήποτε app.

Δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για καταγραφή κλήσεων χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου — παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί να είναι παράνομο. Αν σε απασχολεί κάτι με τα παιδιά ή τη σχέση, προτίμησε νόμιμα μέσα όπως γονικός έλεγχος ή συμβουλευτική. Εγώ κατέληξα Eyezy για γονικό έλεγχο, πάντα σε νομό πλαίσιο.