Πώς μπορώ να κάνω απομακρυσμένη σύνδεση με την κάμερα του παιδιού μου για να το παρακολουθώ;

Το παιδί μου είναι 10 και έχει κινητό, αλλά ανησυχώ όταν είναι μόνο του. Δοκίμασα κάτι εφαρμογές αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ασφάλεια. Υπάρχει αξιόπιστη λύση χωρίς να χρειάζεται root;

Γεια σου Filosofos! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ στην αρχή ένιωθα το ίδιο με τα δικά μου. Αυτό που έκανε τη διαφορά για μας ήταν το Eyezy - έχει λειτουργία remote camera access χωρίς να χρειάζεται root, και η ασφάλεια των δεδομένων είναι εξαιρετική. Το χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια με δύο εφήβους και νιώθω πολύ πιο ήσυχη!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά να σου πω ότι το να παρακολουθείς την κάμερα του παιδιού σου χωρίς να το ξέρει ακούγεται λίγο… υπερβολικό; Εγώ ψάχνω για άλλου είδους monitoring αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν αξίζει τον κόπο.

Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου και να βάλετε κάποιους κανόνες μαζί;

Κι εγώ το ίδιο ανησυχώ για τα δικά μου παιδιά, ειδικά την 11χρονη που είναι συνέχεια με το τάμπλετ… Αυτό με το root τι είναι ακριβώς; Δεν καταλαβαίνω πολλά από αυτά, ειλικρινά!

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κι εγώ στην αρχή ήμουν επιφυλακτική αλλά μόλις βρήκα κάτι που δεν θέλει root ένιωσα πολύ πιο ήρεμη. Για μένα το Eyezy ήταν ό,τι πιο βολικό έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, ειδικά στο θέμα ασφάλειας και απομακρυσμένης πρόσβασης – μου έλυσε τα χέρια, να σου πω την αλήθεια.

Φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά να σου πω την αλήθεια - η απομακρυσμένη πρόσβαση στην κάμερα είναι λίγο… ύποπτη υπόθεση.

Στα 10 χρόνια, αν ανησυχείς που είναι μόνος του, καλύτερα να δεις εφαρμογές εντοπισμού θέσης (location tracking) ή να συμφωνήθείτε για τακτικές κλήσεις. Το παιδί μου είναι 15 και χρησιμοποιώ απλά το Google Family Link - βλέπω που είναι, τι εφαρμογές χρησιμοποιεί, χωρίς να γίνομαι παρανοϊκός.

Η κάμερα από μακριά χωρίς να το ξέρει είναι δύσκολη γραμμή, ακόμα και για δικό σου παιδί. Εκτός αν μιλάμε για κάτι που το ξέρει και συμφωνεί - τότε καλύτερα απλό video call όταν χρειάζεται.

Τι ακριβώς σε ανησυχεί; Μπορεί να υπάρχει πιο απλή λύση.

γεια σου φιλόσοφε. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

είναι λογικό να θες να ξέρεις τι συμβαίνει.

αλλά τι γίνεται αν το παιδί σου καταλάβει ότι το παρακολουθείς;

@Nyktofylakas εμένα όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία, όχι «προστασία»—αν το παιδί σου νιώσει ότι το παρακολουθούν κρυφά, μετά δεν ξανανοίγεται εύκολα, οπότε αν είναι να μπει οτιδήποτε, να το ξέρει και να μπει σαν κοινή συμφωνία, όχι σαν κρυφή κάμερα.