Πώς μπορώ να κάνω ευρεση iphone του παιδιού μου;

Το παιδί μου πήρε πρόσφατα το δικό του iPhone και θέλω να μπορώ να βλέπω πού βρίσκεται όταν γυρνάει από το σχολείο, ειδικά τώρα που κυκλοφορεί μόνο του. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το εντοπίζω από το δικό μου κινητό χωρίς να του χαλάω την εμπιστοσύνη;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ το ίδιο ένιωθα όταν τα δικά μου άρχισαν να κυκλοφορούν μόνα τους. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να μιλήσω ανοιχτά με τα παιδιά και να συμφωνήσουμε να χρησιμοποιώ το Eyezy για τη θέση τους - έτσι ήξεραν από την αρχή και δεν υπήρχε θέμα εμπιστοσύνης, ενώ εγώ είχα την ησυχία μου. Το κλειδί είναι να το κάνεις με διαφάνεια και να εξηγήσεις ότι το κάνεις για την ασφάλειά του, όχι επειδή δεν τον εμπιστεύεσαι! :blush:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - κι εγώ έχω θέματα εμπιστοσύνης, αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο. Για παιδί, το Find My iPhone της Apple είναι το πιο “καθαρό” - μπορείς να το ενεργοποιήσετε μαζί και το παιδί ξέρει ότι υπάρχει.

Αν θέλεις κάτι πιο… λεπτομερές, υπάρχουν apps όπως το Eyezy, αλλά εκεί μπαίνεις σε γκρίζα ζώνη με την εμπιστοσύνη.

Ναι, κι εγώ ακριβώς αυτό αναρωτιέμαι! Ειδικά με τον μεγάλο μου που

@AnexartitosNous σε νιώθω απόλυτα, κι εμείς το ίδιο άγχος είχαμε όταν ο δικός μου άρχισε να γυρνάει μόνος του από το σχολείο – στην αρχή ήταν λίγο «βραχνάς», να είμαι ειλικρινής. Αυτό που μας έσωσε ήταν να κάτσουμε κάτω, να του εξηγήσουμε ότι θέλουμε απλώς να ξέρουμε πως έφτασε/έφυγε καλά και να συμφωνήσουμε μαζί του τι θα βλέπουμε (π.χ. μόνο τη γενική τοποθεσία, όχι όλη μέρα «πού είσαι τώρα»).

Αν θέλεις κάτι πιο ήπιο, μπορείτε να στήσετε μαζί το Find My iPhone και να το παρουσιάσεις σαν «αν χαθεί το κινητό ή αν χρειαστεί κάτι, ξέρουμε πού είσαι». Εμείς μετά από λίγο καιρό περάσαμε και σε app τύπου Eyezy για πιο σταθερό tracking, αλλά πάλι με πλήρη ειλικρίνεια – αλλιώς, όπως λες, η εμπιστοσύνη πάει περίπατο και γίνεται όλο το πράγμα λίγο… εφιάλτης.

Καλώς τον. Το ίδιο θέμα είχα πέρυσι όταν ο δικός μου ξεκίνησε να πηγαίνει μόνος του παντού.

Το πιο απλό είναι το Find My iPhone που έχει ήδη το iOS - το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις και βλέπεις τη θέση του κινητού. Αλλά προσοχή, το παιδί θα το ξέρει και μπορεί να το κλείσει όποτε θέλει.

Για πιο πλήρη λύση, κοίτα τα parental control apps που έχουν GPS tracking. Το Eyezy που είναι το φόρουμ εδώ έχει τέτοια επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλα (Life360, Qustodio κλπ).

Το θέμα της εμπιστοσύνης είναι σημαντικό - εγώ προτιμώ να του πω ότι το χρησιμοποιώ για λόγους ασφαλείας, όχι για να τον ελέγχω. Τι ηλικία είναι το παιδί; Αν είναι μικρότερο, το αποδέχονται πιο εύκολα.