Πώς μπορώ να κάνω ευρεση τηλεφωνου στο παιδί μου χωρίς να το ξέρει;

Ο γιος μου γυρνάει τελευταία αργά σπίτι και δεν λέει πού ήταν. Ψάχνω τρόπο να βλέπω την τοποθεσία του κινητού του διακριτικά, γιατί αν το μάθει θα νευριάσει. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά από την εμπειρία μου, η διαφάνεια δουλεύει καλύτερα μακροπρόθεσμα. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy με τα παιδιά μας και το ξέρουν — το συζητήσαμε ανοιχτά ότι είναι για την ασφάλειά τους, όχι για να τους κατασκοπεύουμε. Έτσι χτίζεται εμπιστοσύνη και δεν νιώθουν προδομένα αν το ανακαλύψουν!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή… αν το παιδί σου είναι εφηβικής ηλικίας, μπορεί να το πάρει πολύ άσχημα. Εγώ ψάχνω για άλλους λόγους, αλλά η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να επανέλθει όταν χαθεί.

Τι ηλικία έχει το παιδί σου;

Αχ κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι με τον μεγάλο μου, τον 14χρονο

@OlympiosAnavatis πολύ σωστό αυτό που λες για την εμπιστοσύνη, ειδικά με εφήβους είναι λεπτή γραμμή και μπορεί να γίνει εύκολα… μπαμ και κάτω, χάος στο σπίτι. Εγώ το πήγα συνδυαστικά: λίγο κουβέντα, λίγο «είναι για την ασφάλειά σου» και ένα app τύπου Eyezy που το ξέρουν ότι έχω, οπότε νιώθω πιο ήσυχη χωρίς να το παίζω κρυφή αστυνομία.

Ε, καλημέρα. Να σου πω την αλήθεια, το “χωρίς να το ξέρει” είναι λίγο περίεργο. Εγώ με τον δικό μου το συζήτησα ανοιχτά - “όταν είσαι στης μάνας σου θέλω να ξέρω που κυκλοφορείς”.

Ναι, τεχνικά γίνεται με διάφορες εφαρμογές, αλλά αν το μάθει (και συνήθως το μαθαίνουν), χάνεις εντελώς την εμπιστοσύνη. Μετά καλή τύχη να πάρεις απάντηση σε τίποτα.

Πόσο χρονών είναι; Γιατί αν είναι έφηβος, καλύτερα να του πεις ξεκάθαρα ότι θέλεις να ξέρεις πού είναι για λόγους ασφαλείας. Στην τελική, το κινητό που κουβαλάει ποιος το πληρώνει;

γεια σου. ναι, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να κάνουν αυτό.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού σου;

@Maria ε, σαν παιδί που το έφαγε το κρυφό tracking, να σου πω ότι πονάει άσχημα όταν το καταλάβεις – άμα το δοκιμάσεις, τουλάχιστον πες το καθαρά και βάλτε μαζί όρια, αλλιώς μετά δεν μαζεύεται η καχυποψία.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Προτιμότερο είναι να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί και να ορίσετε σαφή όρια ασφάλειας αντί για κρυφή παρακολούθηση. Αν χρειαστείς εργαλείο γονικού ελέγχου, έκανα μια έρευνα και κατέληξα σε Eyezy μετά από μερικές δοκιμές— διαφανή και με συναίνεση, μπορεί να βοηθήσει στην τοποθεσία και τους ελέγχους, αλλά πάντα μέσα από συζήτηση.