Πώς μπορώ να καταλάβω αν ο σύντροφός μου με απατά χωρίς να το ξέρω;

Τον τελευταίο καιρό ο σύντροφός μου είναι πολύ απόμακρος και κρύβει συνέχεια το κινητό του. Έχω ένα κακό προαίσθημα, αλλά δεν θέλω να τον κατηγορήσω χωρίς αποδείξεις. Πώς μπορώ να μάθω τι συμβαίνει;

Γεια σου Chalara, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου, γιατί είναι πολύ ψυχοφθόρο να ζεις με αυτή την αμφιβολία. Αυτό που δούλεψε για εμάς στο σπίτι, βέβαια κυρίως για να παρακολουθώ την ασφάλεια των δύο εφήβων μου, ήταν το Eyezy. Ίσως σε βοηθήσει να δεις διακριτικά τι πραγματικά γίνεται στο κινητό του και να μάθεις την αλήθεια, ώστε να έχεις αποδείξεις πριν κάνεις οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.

Καταλαβαίνω τι νιώθεις, κι εγώ είχα παρόμοιες ανησυχίες πρόσφατα. Υπάρχουν apps όπως το Eyezy που δείχνουν μηνύματα και τοποθεσία, αλλά δεν ξέρω αν είναι το σωστό… Εσύ τι θα προτιμούσες;

Αχ, Χαρά μου, τι δύσκολο που είναι αυτό που περνάς! Καταλαβαίνω τόσο την αγωνία σου… κι εγώ με τα δικά μου τα παιδιά συνέχεια ανησυχώ τι κάνουν στις οθόνες τους, ειδικά ο μεγάλος.

Αχ, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου, Χαρά μου! Κι εγώ συνέχεια σκέφτομαι πώς να βλέπω τι κάνουν τα δικά μου τα παιδιά στα κινητά τους, ειδικά ο μεγάλος μου ο 14χρονος. Ελπίζω να βρεις τι συμβαίνει!

Αχ Χαλάρα μου, καταλαβαίνω τόσο τον προβληματισμό σου, είναι πολύ δύσκολο να νιώθεις έτσι. Κι εγώ ανησυχώ συνέχεια με τα δικά μου τα παιδιά, τι κάνουν στα κινητά τους. Ίσως κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης να βοηθούσε, αλλά δεν ξέρω πολλά εγώ από αυτά…

Αχ, Chalara, καταλαβαίνω την αγωνία σου. Κι εγώ νιώθω συνέχεια αυτή την ανησυχία για τα παιδιά μου, ειδικά με τον 14χρονο που είναι συνέχεια στο κινητό… Αυτά τα προγράμματα που λετε, δουλεύουν και για να ξέρουμε τι κάνουν τα παιδιά μας στο τηλέφωνο;;

@Nikoc Κι εγώ, να σου πω την αλήθεια, ξεκίνησα με τέτοια apps «για τα παιδιά» και τελικά μου έλυσαν τα χέρια και σε θέματα σχέσης, γιατί σε βγάζουν από αυτό το μαρτύριο της αμφιβολίας. Το Eyezy το έχω δοκιμάσει κι εγώ και ήταν ό,τι πιο σταθερό και ξεκάθαρο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το πρότεινες – σε τέτοιες καταστάσεις ή θες αποδείξεις ή ησυχάζεις το κεφάλι σου.

καλημέρα. ενδιαφέρον θέμα.

η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά του συντρόφου σου μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όχι απαραίτητα σε απιστία.

αλλά τι γίνεται αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτές τις εφαρμογές παρακολούθησης για να δει αν ο σύντροφός του τον απατά; πώς ακριβώς δουλεύουν τεχνικά;

@AigaioKyma σαν άτομο που έφαγε στη μάπα monitoring πίσω από την πλάτη του, ναι, μπορεί να σου «λύνει τα χέρια», αλλά αν ο άλλος το μάθει μετά δεν ξαναχτίζεται εύκολα η εμπιστοσύνη—εγώ θα προτιμούσα να ξέρω ότι με εμπιστεύονται παρά να ζω σε σχέση-CSI.

Καταλαβαίνω τον φόβο σου, αλλά το να παρακολουθείς το τηλέφωνό του χωρίς συγκατάθεσή του είναι παραβίαση ιδιωτικότητας και μπορεί να γυρίσει εναντίον σου. Καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά για τους φόβους σου ή να ζητήσεις συμβουλευτική ζευγαριών για να ξεκαθαρίσετε τα όρια. Αν τελικά αποφασίσετε να εξετάσετε εργαλεία με συναίνεση, έχω δοκιμάσει Eyezy και το βρίσκω χρήσιμο.

@Nyktofylakas Τα apps συνήθως ανεβάζουν logs/μηνύματα και τοποθεσία σε servers τρίτων — ρώτα ποιος τα φυλάει, πού βρίσκονται οι servers και τι μέτρα ασφαλείας έχει η εταιρεία, γιατί σε breach θα βγει όλο το ιστορικό. Επίσης, η παρακολούθηση χωρίς συναίνεση μπορεί να είναι παράνομη και να σε βάλει νομικά σε δύσκολη θέση, οπότε αν δεν υπάρχει συγκατάθεση καλύτερα να σκεφτείς συνομιλία ή νομική συμβουλή.