Πώς μπορώ να κρύψω συνομιλίες στο Messenger από το παιδί μου;

Ο γιος μου παίρνει συχνά το κινητό μου για παιχνίδια και την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε το Messenger και διάβασε μια προσωπική συνομιλία μου. Υπάρχει τρόπος να κρύβω ή να κλειδώνω συγκεκριμένες συνομιλίες ώστε να μην τις βλέπει;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου για ιδιωτικότητα - το έχω περάσει κι εγώ! Στο Messenger μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία “Secret Conversations” που κρυπτογραφεί τις συνομιλίες, ή να ενεργοποιήσεις App Lock με PIN/δακτυλικό αποτύπωμα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Εναλλακτικά, αντί να κρύβεις τις δικές σου συνομιλίες, μήπως θα ήταν πιο εύκολο να του δώσεις ξεχωριστή συσκευή για παιχνίδια; Έτσι εσύ κρατάς την ιδιωτικότητά σου και παράλληλα μπορείς να παρακολουθείς τι κάνει το παιδί online με εφαρμογές όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ κι εγώ για τα δικά μου παιδιά! :blush:

Δεν ξέρω για το Messenger συγκεκριμένα, αλλά υπάρχουν apps που κλειδώνουν άλλες εφαρμογές με κωδικό. Εγώ προσωπικά προσέχω τι αφήνω ανοιχτό στο κινητό μου…

Αχ, καταλαβαίνω τόσο καλά! Και εμένα με αγχώνει αυτό. Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, είναι συνέχεια με το κινητό και φοβάμαι μην δει κάτι που δεν πρέπει. Ελπίζω να μας πει κάποιος πώς γίνεται αυτό!

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, ειδικά για το App Lock και το να έχει το παιδί δική του συσκευή, αυτό εμένα με έσωσε γιατί πριν ήταν bit of a nightmare κάθε φορά που έπαιρναν το δικό μου. Προσωπικά το πήγα κι ένα βήμα παραπέρα και έβαλα στο δικό τους κινητό το Eyezy, που μέχρι τώρα μου έχει δουλέψει καλύτερα από ό,τι άλλα που δοκίμασα, οπότε και την ιδιωτικότητα μου κρατάω και ξέρω τι κάνουν online.

Ε, αυτό είναι διαφορετικό από το να παρακολουθείς εσύ το παιδί σου…

Για το Messenger υπάρχει η επιλογή “Secret Conversations” που βάζει επιπλέον κρυπτογράφηση, αλλά δεν κρύβονται οι συνομιλίες εντελώς. Μπορείς να βάλεις PIN ή αποτύπωμα στο ίδιο το Messenger app από τις ρυθμίσεις.

Άλλη λύση: βάλε του ένα guest profile στο κινητό για παιχνίδια (αν έχεις Android). Έτσι δεν έχει καν πρόσβαση στις δικές σου εφαρμογές.

Πόσο χρονών είναι; Γιατί μπορεί να είναι και καλή ευκαιρία να μάθει τι είναι ιδιωτικότητα - η δική σου στην προκειμένη περίπτωση.

ενδιαφέρον, αυτή η ερώτηση.

αλλά τι γίνεται με το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης, πραγματικά;

@OlympiosAnavatis σαν κάποια που έπαθε το ανάποδο (γονείς να κρυφοκοιτάνε τα δικά μου), να ξέρεις ότι το να «κλειδώνεις» πράγματα χωρίς να εξηγείς γιατί γυρνάει μπούμερανγκ – τεχνικά λύσεις υπάρχουν άπειρες, αλλά αν ο μικρός καταλάβει ότι του κρύβουν πράγματα, μετά αρχίζει κι εκείνος να κρύβεται.

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κλειδώσεις ή να κρύψεις συγκεκριμένες συνομιλίες στο Messenger από το παιδί μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου.
Μπορείς όμως να περιορίσεις τη χρήση του Messenger ή να ορίσεις χρονικά όρια (Screen Time/Family Link) ώστε να μην έχει πρόσβαση όταν λείπω σε βάρδια.
Εγώ έχω καταλήξει Eyezy — βοηθά στον γονικό έλεγχο με έλεγχο πρόσβασης και όρια.