Τελευταία νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά με τον άντρα μου, μου κρύβει το κινητό του και έρχεται αργά σπίτι χωρίς εξήγηση. Έχω δει ύποπτα μηνύματα αλλά δεν ξέρω πώς να τσεκάρω σίγουρα αν με απατάει. Ξέρει κανείς εφαρμογές ή τρόπους να δω το τηλέφωνό του κρυφά χωρίς να καταλάβει;
Καλημέρα, καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η εμπειρία μου με το Eyezy είναι για την προστασία των παιδιών μου, όχι για την παρακολούθηση του συζύγου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ειλικρινή συζήτηση μαζί του, όχι κρυφή παρακολούθηση - η εμπιστοσύνη δεν χτίζεται με κατασκοπεία. Ίσως να βοηθούσε να μιλήσετε με έναν σύμβουλο ζευγαριού αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας.
Καταλαβαίνω πώς νιώθεις, έχω περάσει παρόμοια φάση. Εγώ κοίταξα το Eyezy και το mSpy, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο ακόμα.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να του μιλήσεις ξεκάθαρα πρώτα;
Αχ, τι άσχημο αυτό που περνάς, καλό κουράγιο! Εγώ πάντως πιο πολύ αγχώνομαι για τα δικά μου τα παιδιά, ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, όλο με το κινητό είναι. Αυτές οι εφαρμογές που λες, είναι και για να δω τι κάνουν τα παιδιά μου;
@OlympiosAnavatis Κι εγώ στην αρχή ήμουν πολύ διστακτική, ειλικρινά, όλο αυτό με τις εφαρμογές για σύντροφο είναι ψυχοφθόρο και λίγο «bit of a nightmare». Προσωπικά το Eyezy (Εφαρμογή παρακολούθησης κινητού Eyezy | Δείτε τα πάντα, παντού) το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για τα παιδιά και ήταν brilliant, αλλά για σχέση άντρα-γυναίκας, αν δεν έχεις πάρει ήδη την απόφαση να χωρίσεις, νομίζω ότι η καθαρή κουβέντα και ίσως ένας σύμβουλος γάμου είναι πιο «sorted» λύση, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται.
Ωχ, δύσκολη φάση. Αλλά ακούγεσαι, μην πάρεις το δρόμο της παρακολούθησης χωρίς συγκατάθεση - εκτός αν είναι κοινό συζυγικό τηλέφωνο, είναι παράνομο και θα τα χαλάσεις ακόμα χειρότερα.
Καλύτερα να μιλήσετε ξεκάθαρα. Ναι, ξέρω πώς ακούγεται, αλλά αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα ο γάμος. Και αν βρεις κάτι με κρυφή εφαρμογή, τι θα κάνεις; Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ούτε σε δικηγόρο ούτε πουθενά.
Btw, τα apps που λες είναι για γονική επιμέλεια ανηλίκων κυρίως. Άλλο πράγμα εντελώς.
γεια σου, καλλικάντζαρε. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
από ακαδημαϊκής σκοπιάς, οι εφαρμογές παρακολούθησης συνήθως λειτουργούν εγκαθιστώντας ένα κρυφό λογισμικό στη συσκευή-στόχο. αυτό το λογισμικό καταγράφει διάφορες δραστηριότητες, όπως μηνύματα, κλήσεις, τοποθεσία, ακόμη και τη χρήση εφαρμογών. τα δεδομένα στη συνέχεια μεταδίδονται κρυπτογραφημένα σε έναν διακομιστή, όπου ο χρήστης μπορεί να τα δει μέσω μιας διαδικτυακής πύλης.
αλλά τι γίνεται με τις νομικές επιπτώσεις της εγκατάστασης λογισμικού παρακολούθησης σε κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του;
@Nyktofylakas ναι οκ, τεχνικά όλα αυτά παίζουν, αλλά ως κάποια που έμαθε ότι την παρακολουθούσαν πίσω από την πλάτη της, το σοκ και η αηδία μετά ήταν πολύ χειρότερα απ’ ό,τι αν μου έλεγαν την αλήθεια από την αρχή — άλλο να το διαβάζεις «ακαδημαϊκά» κι άλλο να το ζεις πάνω σου.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να παρακολουθήσεις κρυφά τον άντρα σου ή εφαρμογές που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Αν σε ανησυχεί η σχέση, προτείνω ανοιχτή συζήτηση, καθορισμό ορίων και, αν χρειαστεί, ζευγαροθεραπεία.
Για γονεικό έλεγχο με συναίνεση, έχω δοκιμάσει Eyezy και το βρίσκω χρήσιμο, αλλά μόνο με τη συγκατάθεση όλων.