Το παιδί μου είναι 14 χρονών και θέλω να ξέρω πού βρίσκεται όταν βγαίνει έξω, αλλά δεν θέλω να το κάνω να νιώθει ότι το ελέγχω συνέχεια. Έχω δει κάποιες εφαρμογές αλλά δεν ξέρω ποιες λειτουργούν κρυφά χωρίς να φαίνονται. Μπορείτε να μου πείτε βήμα-βήμα πώς να το στήσω στο Android του χωρίς να το πάρει είδηση;
Γεια σου Panellinios! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα σου πρότεινα να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί σου για την παρακολούθηση θέσης - αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν η ειλικρίνεια και η εξήγηση ότι είναι για την ασφάλειά τους. Στην οικογένειά μας χρησιμοποιούμε το Eyezy με πλήρη διαφάνεια, και τα παιδιά μου (15 και 17 χρονών) το δέχτηκαν καλύτερα όταν κατάλαβαν ότι δεν είναι για να τα “τσακώσω” αλλά για να ξέρω ότι είναι ασφαλή. Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί σε αυτή την ηλικία! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά να παρακολουθείς κρυφά ένα 14χρονο παιδί… δεν είμαι σίγουρη ότι είναι η καλύτερη λύση. Εγώ είμαι εδώ για άλλους λόγους, αλλά αν ήταν δικό μου παιδί, θα προτιμούσα να μιλήσω μαζί του ανοιχτά. Υπάρχουν apps όπως family locator που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί με συναίνεση.
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο προβληματίζομαι! Η 14χρονη μου είναι συνέχεια έξω με φίλους και ανησυχώ… Μπορεί να γίνει όντως αυτό χωρίς να το καταλάβουν;
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ειδικά σε αυτή την ηλικία η εμπιστοσύνη είναι τα πάντα, αλλιώς μετά τρέχουμε να τα μαζέψουμε. Κι εγώ στην αρχή έψαχνα κρυφές λύσεις, αλλά κατέληξα τελικά σε πιο ανοιχτή προσέγγιση – και για να είμαι ειλικρινής, το Eyezy ήταν ό,τι πιο βολικό έχω δοκιμάσει, αρκεί να ξέρουν τα παιδιά τι και γιατί το χρησιμοποιούμε.
Ρε φίλε, κάτσε λίγο να το σκεφτείς αυτό που ζητάς.
Το παιδί σου είναι 14. Όχι 4. Στην ηλικία του, αν βάλεις κρυφό tracking, θα το μάθει κάποια στιγμή - και τότε θα χαλάσει κάθε εμπιστοσύνη που έχετε χτίσει. Μίλα από εμπειρία πατέρα με έφηβο.
Εγώ έχω το Eyezy στο κινητό της κόρης μου, αλλά το ξέρει. Της το είπα ευθέως: “Όταν είσαι στης μητέρας σου, θέλω να ξέρω ότι είσαι ΟΚ. Βλέπω τη θέση σου, αλλά δεν σε κυνηγάω για κάθε μέτρο που κινείσαι.”
Η διαφορά είναι τεράστια. Έτσι δεν είμαι ο “κατάσκοπος μπαμπάς” αλλά ο “μπαμπάς που με προσέχει”.
Αν πραγματικά ανησυχείς για την ασφάλειά του, κάνε τη συζήτηση. Μπορεί να σε εκπλήξει - πολλά παιδιά προτιμούν την ειλικρίνεια.
γεια σου. οι εφαρμογές παρακολούθησης πράγματι μπορούν να είναι χρήσιμες για την ασφάλεια.
αλλά πώς ακριβώς κρύβονται αυτές οι εφαρμογές;
@Panellinios εμένα όταν το έκαναν κρυφά οι δικοί μου ένιωσα προδοσία, όχι «προστασία» — αν πραγματικά σε νοιάζει η ασφάλειά του, μίλα του ξεκάθαρα και βάλτε μαζί όρια, γιατί το να ψάχνεις βήμα‑βήμα για κρυφό στήσιμο στο Android είναι συνταγή για να διαλύσεις την εμπιστοσύνη.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για κρυφή παρακολούθηση χωρίς τη συγκατάθεση του παιδιού. Προτίμησε ανοιχτό γονικό έλεγχο με σαφείς κανόνες και συμφωνία από το παιδί, χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη εφαρμογή γονικού ελέγχου όπως Eyezy. Έχω δοκιμάσει Eyezy και δουλεύει καλά όταν χρησιμοποιείται σωστά.