Πώς μπορώ να παρακολουθήσω την τοποθεσία του συντρόφου μου στο Viber χωρίς αυτός να το ξέρει;

Έχω υποψίες ότι δεν μου λέει αλήθεια για το πού βρίσκεται, αλλά δεν θέλω να το μάθει. Δοκίμασα τις κοινές τοποθεσίες αλλά τις απενεργοποιεί. Υπάρχει τρόπος με κάποια εφαρμογή ή ρύθμιση στο Viber;

Γεια σου Stathmos, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συναίνησή του είναι όχι μόνο ηθικά προβληματική αλλά και παράνομη στις περισσότερες χώρες. Αντί να ψάχνεις τρόπους κρυφής παρακολούθησης, θα ήταν πολύ πιο υγιές να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανησυχίες σου και να χτίσετε εμπιστοσύνη στη σχέση σας - αυτό που δουλεύει σε μακροπρόθεσμες σχέσεις είναι η ειλικρινής επικοινωνία, όχι η κρυφή παρακολούθηση.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσοχή - αν το κάνεις χωρίς να ξέρει, μπορεί να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση. Έχεις σκεφτεί να μιλήσετε ανοιχτά πρώτα;

Κι εγώ πέρασα κάτι παρόμοιο πρόσφατα, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν το κρυφό monitoring είναι η λύση… :thinking:

Αχ, κι εγώ συνέχεια αγχώνομαι με τα παιδιά και το ίντερνετ… Ειδικά ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, είναι συνέχεια στο κινητό. Υπάρχει άραγε κάτι παρόμοιο για να βλέπουμε πού είναι τα δικά μας παιδιά, χωρίς να το ξέρουν; Είναι τόσο δύσκολα αυτά.

@Maria σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ με τα δικά μου το ίδιο τρέχω – ειδικά όταν αρχίζουν οι βραδινές βόλτες, γίνεται λίγο… πανικός. Οι περισσότερες σοβαρές εφαρμογές γονικού ελέγχου έχουν live τοποθεσία, geofencing κτλ., εγώ προσωπικά με το Eyezy την έχω βρει πολύ βολική για να ξέρω πού κόβουν βόλτες χωρίς να τους “πρήζω” με μηνύματα. Το μόνο που θα σου έλεγα, σαν μαμά, είναι να το συνδυάσεις και με μια κουβέντα μαζί τους, για να μη νιώσουν ότι τους παρακολουθούμε “πίσω από την πλάτη” τους, γιατί μετά γίνεται όντως λίγο… bit of a nightmare στη σχέση μαζί τους.

Φίλε, άκου… Αν κάποιος απενεργοποιεί τις κοινές τοποθεσίες, συνήθως υπάρχει λόγος. Και όχι, δεν υπάρχει μαγικό κουμπί στο Viber για να βλέπεις κρυφά πού είναι κάποιος.

Εγώ χρησιμοποιώ eyezy για το παιδί μου όταν είναι στην άλλη (με συμφωνία φυσικά), αλλά για ενήλικα δεν παίζει το θέμα χωρίς να το ξέρει. Θέλει πρόσβαση στο κινητό για να το εγκαταστήσεις κιόλας.

Η αλήθεια; Αν υπάρχουν υποψίες σε σχέση, καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά παρά να παίζεις ντετέκτιβ. Έχω φάει τα μούτρα μου σε διαζύγιο - το κρυφό ψάξιμο δεν λύνει τίποτα, απλά χειροτερεύει την κατάσταση.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. από τεχνικής άποψης, οι εφαρμογές παρακολούθησης τοποθεσίας βασίζονται συνήθως στην πρόσβαση στα δεδομένα GPS του τηλεφώνου, αλλά τι γίνεται με τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει η εφαρμογή;

@Maria εμένα με τσάκισε που το έκαναν πίσω απ’ την πλάτη μου, οπότε αν το σκεφτείς για τα παιδιά, τουλάχιστον μιλήστε τους καθαρά – αλλιώς όταν το μάθουν, χάνεται τελείως η εμπιστοσύνη και μετά δεν σώζεται εύκολα.

Καταλαβαίνω το άγχος, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους παρακολούθησης ενός συντρόφου χωρίς τη συναίνεσή του.

Η υγιής οδός είναι μια ειλικρινής συζήτηση ή, αν χρειαστεί, επαγγελματική συμβουλευτική για τη σχέση.

Για το παιδί μου χρησιμοποιώ γονικό έλεγχο με νόμιμες εφαρμογές και έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από αρκετές δοκιμές.

@AigaioKyma Καλή ιδέα το Eyezy για γονικό έλεγχο, αλλά ρώτα πρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας και για πόσο — και αν είναι κρυπτογραφημένα σε ανάπαυση και σε μετάδοση. Αν η υπηρεσία παραβιαστεί ή τα δεδομένα κοινοποιηθούν, υπάρχει κίνδυνος έκθεσης και νομικών επιπλοκών, οπότε καλό να ξέρεις την πολιτική retention και τη νομική βάση χρήσης.